Velika proslavila svoj dan uz kamen temeljac za vrtić

velika_-_dan_2012-1Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, velički načelnik Vlado Boban te predsjednik Općinskoga vijeća Velike Slavko Matijević zajedno su danas položili kamen temeljac za početak izgradnje novoga veličkoga vrtića. Najznačajniji je to događaj današnje proslave dana veličke općine i njezina zaštitnika sv. Augustina. Vrijednost vrtića iznosi 3 milijuna kuna, rečeno je tom prigodom. Blagoslov temelja, odnosno gradilišta novoga vrtića zazvao je velički župnik vlč. Mario Sanić.

velika_-_dan_-_2012-4

Na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća Velike koja je prethodila polaganju temeljnoga kamena novoga vrtića načelnik Boban je podnio izvješće o radu u proteklom razdoblju, posebno izrazivši zadovoljstvo što je Općina i u teškim vremenima uspjela osigurati stipendije za 14 učenika i studenata, dodavši kako posebno veseli dobra suradnja s Požeško-slavonskom županijom i županom Aladrovićem s kojim je, podsjetio je, na početku ovoga mandata otvorio sportsku dvoranu u Velikoj, a evo sada pred kraj istoga mandata položili su zajedno i kamen temeljac za novi velički vrtić.

velika_-_dan-2012-2

Među ostalima, na svečanoj su sjednici govorili i saborski zastupnik Franjo Lucić, gosti iz drugih gradova i općine te, naravno, i požeško-slavonski župan Marijan Aladrović koji je također izrazio zadovoljstvo suradnjom s Općinom Velikom i načelnikom Bobanom, kazavši kako ga posebno veseli optimizam koji krasi veličkoga načelnika jer, dodao je, upravo je optimizam ono što nam sada treba. Pohvalio je Općinu na učinjenom u proteklom razdoblju, poželjevši im mnogo uspjeha u daljnjem radu i realizaciji planiranih projekata.

velika_-_dan_2012-8

Općina je potpisala ugovor o sufinanciranju izgradnje vrtića s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, vrijedan 500.000 kuna, a kako je isti iznos u svom proračunu osigurala i sama Općina, načelnik  Boban očekuje kako bi objekt veličine 600 četvornih metara, smješten pored sportske dvorane, već do zime bio pod krovom. Bit će, dodao je Boban, izgrađeno i parkiralište te novo dječje igralište, a novi bi dječji vrtić mogao primiti pedesetak najmlađih Veličana, smještenih u tri skupine - jaslice, grupu od 3 do 5 godina te predškolsku skupinu - umjesto dosadašnjih dvadeset polaznika.

velika_-_dan_-_2012-5

Poslije svečane sjednice i kratkoga programa polaganja temeljnoga kamena za novi vrtić u Velikoj čiji su početak radova prigodnim programom uljepšali maleni polaznici postojećega vrtića, u župnoj crkvi sv. Augustina u Velikoj služena je sveta misa uz blagdan nebeskoga zaštitnika Velike sv. Augustina.

velika_-_dan_2012-6