I naša županija na Sajmu županija u Zagrebu

sajam zupanija 01Ove godine prvi put organiziran Sajam županija u sklopu Zagrebačkoga velesajma danas je i službeno otvoren, a na njemu se, naravno, predstavlja i Požeško-slavonska županija. Sajam županija održava se na inicijativu Zajednice županija, a trajat će do nedjelje 23. rujna. Požeško-slavonska županija predstavlja se s dva štanda, jednim većim s osam izlagača iz gospodarstva te jednim manjim s predstavnicima turističkih zajednica.

sajam zupanija 03

Našu je Županiju na zanimljivom otvaranju Sajma županija predstavljao županov zamjenik za gospodarstvo Željko Jakopović koji je potom bio i sudionik okrugloga stola na kojem su se čelnici hrvatskih županija sastali s potpredsjednikom Vlade i ministrom regionalnoga razvoja i fondova EU-a Brankom Grčićem.

sajam zupanija-02

Na štandovima hrvatskih županija u Zagrebu se predstavljaju gospodarski, kulturni i turistički potencijal hrvatskih županija. Požeško-slavonska županija predstavlja se u paviljonu 8a. Sutra će naš izložbeni prostor obići i požeški župan Marijan Aladrović.

sajam zupanija 04

Spomenimo kako su danas izložbene štandove naše županije posjetili većina čelnika gradova i općina iz naše županije, a izložbeni je prostor Požeško-slavonske županije obišao i predsjednik Republike Hrvatske dr.sc. Ivo Josipović.

sajam zupanija 05