Župan Aladrović otvorio Županijsku stočarsku izložbu

alilovci-2012-1Osmu godinu zaredom u Alilovcima je danas održana Županijska stočarska izložba na kojoj su se uz prvoklasna grla stoke iz cijele Požeštine mogle vidjeti i razne druge vrste domaćih životinja. Tom su se prigodom ovdašnji konjogojci i čuvari stare slavonske tradicije pobrinuli i za bogati, cjelodnevni program u kojem je najatraktivnija bila smotra i vožnja svatovskih zaprega. Izložbu je otvorio požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, podsjetivši na dugu tradiciju stočarskih izložbi u Požeštini.

alilovci-2012-2

Naime, 20. rujna 1863. godine u Požegi je održana prva takva izložba u Slavoniji, a vjerojatno i u Hrvatskoj. Tradicija praktički duga 150 godina živi i dalje i to je doista pohvalno za organizatore.

alilovci-2012-3

Kao i svake godine tom su prigodom proglašene najbolje krave u četiri uzgojne kategorije te šampionka izložbe. Šampionkom sajma proglašena je krava Irma vlasnika Ivana Bobeka iz Novoselaca. Među onima koji su dodjeljivali prigodne nagrade najuspješnijim uzgajivačima bili su i župan Marijan Aladrović te njegov zamjenik Željko Jakopović.

alilovci-2012-4