Obilježavanje Dana neovisnosti Republike Hrvatske

neovisnost-2012-1Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u čast poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskoga rata danas je u Požegi na Trgu 123. brigade obilježen Dan neovisnosti, državni praznik koji se slavi 8. listopada. Ispred Požeško-slavonske županije uza spomenik poginulim hrvatskim braniteljima vijenac su položili i svijeću zapalili županov zamjenik za društvene djelatnosti Ferdinand Troha, pročelnica Ureda župana Sandra Sekulić Pojer te Željko Obradović, tajnik Županije.

neovisnost-2012-2

Poslije polaganja vijenaca i paljenja svijeća, što su učinili i predstavnici udruga prositeklih iz Domovinskoga rata, vojske, policije, državne uprave, Grada Požege te Hrvatske demokratske zajednice, molitvu za sve one koji su ugradili svoje živote u neovisnost Hrvatske predvodio je vlč. Ivica Žuljević, župnik katedrale sv. Terezije Avilske u Požegi.

neovisnost-2012-3

Dan neovisnosti, podsjetimo, slavimo 8. listopada, jer je na taj dan 1991. godine Hrvatski sabor jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama ondašnje SFRJ.