Umjesto organizacije božićnoga domjenka, Županija pomogla potrebite obitelji trojice hrvatskih branitelja!

pomoc-01
Odlukom požeško-slavonskoga župana Marijana Aladrovića ni ove se godine neće održati županijski domjenak uz božićne blagdane, već će se novac namijenjen domjenku podijeliti trima obiteljima hrvatskih branitelja koje su se spletom okolnosti našle u teškoj situaciji. Na prijedlog Udruge specijalne policije iz Domovinskoga rata "Trenk" Požega, pomoć su dobili Ivan Krešić iz Komorice, Josip Šitina iz Biškupaca te Dalibor Sečkar iz Požege. Župan im je danas uručio po 3.000 kuna i prigodne darove za djecu.

pomoc-1

Ivan Krešić je umirovljenik, oženjen, otac dvoje djece s teškom bolesnom suprugom Gordanom koja boluje od leukemije i čije je liječenje neizvjesno te iziskuje znatna novčana sredstva. Obitelj živi od Ivanove mirovine koja je nedovoljna za podmirenje trenutačnih troškova liječenja, iako HZZO podmiruje većinu troškova, a tu su i troškovi svakodnevnoga života.

pomoc-2

Dalibor Sečkar radi u hrvatskoj vojsci, dok mu je supruga Danijela, koja je dočekala župana i pročelnicu njegova ureda Sandru Sekulić Pojer, nezaposlena. Imaju  dvoje djece, jedno nepokretno, teško bolesnoga sina koji traži potpunu njegu i brigu, dok drugi sin boluje od dijabetesa.

pomoc-3_-_emilija

Josip Šitina je oženjen, otac dvoje djece, i trenutačno nezaposlen, kao i supruga Emilija koja je dočekala župana i suradnike. Oboje već dugo ne mogu naći posao, pa obitelj nema sredstava za osnovne životne potrebe. Županija se odlučila pomoći spomenutim obiteljima na prijedlog Željka Grgića, predsjednika Udruge specijalne policije "Trenk" Požega.