Župan sa suradnicima obišao vrijedne investicije

obilazak-2012-1Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović danas je u pratnji svojih suradnika posjetio i obišao sustav za navodnjavanje u Kaptolu, prvi sustav za navodnjavanje u našoj županiji, zatim požešku Ekonomsku školu koja je lani dograđena s četiri nove učionice i velikom zbornicom, Poljoprivredno-prehrambenu školu u Požegi koja je dobila potpuno novu vanjsku stolariju te Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije koji je započeo izgradnju nove dvoetažne zgrade za vlastite potrebe.

obilazak-2012-2

Riječ je o investicijama koje je Požeško-slavonska županija pomogla. Sustav za navodnjavanje u Kaptolu, njegovu prvu fazu koja je dovršena krajem prošle godine Županija je tako pomogla financijski s oko 1,1 milijun kuna, dok su ostatak 3,9 milijuna kuna vrijedne investicije osigurale Hrvatske vode. Na taj je način osigurano navodnjavanje 70 hektara poljoprivrednih, pretežno povrtlarskih površina u Kaptolu. Uskoro će se sustav koji započinje u akumulaciji Bistri proširiti prema Alilovcima na još oko 40 hektara poljoprivrednih površina. Zadovoljstvo time izrazio je i Mile Pavičić, načelnik Kaptola, koji je bio županov domaćin.

obilazak-2012-3

U obilasku Ekonomske škole u Požegi župan Aladrović se uvjerio kako je ta škola dobila doista reprezentativan novi prostor, dograđen dosadašnjoj školi. Riječ je o četiri nove učionice i novoj, velikoj zbornici. Ukupno je izgrađeno oko 400 četvornih metara novoga prostora. Koliko je to značajno, dovoljno je spomenuti kako je prije dogradnje Ekonomska škola imala oko 600 četvornih metara svoga prostora.

obilazak-2012-7

Vrijednost projekta koji je dugo čekao svoj red te je zbog inertnosti prethodne županijske vlasti gotovo propao, iznosi nešto preko dva milijuna kuna i financiran je iz zajma Svjetske banke i državnoga proračuna. Zadovoljstvo njegovim dovršetkom izrazila je i školska ravnateljica Marinka Parac.

Poslije Ekonomske, uslijedio je obilazak Poljoprivredno-prehrambene škole, kojoj je Požeško-slavonska županija lani financirala postavljanje nove fasade. No, Županija je također sa značajnim iznosom od 347 tisuća kuna sudjelovala i u zamjeni vanjske stolarije zbog energetske učinkovitosti.

obilazak-2012-8

Riječ je o projektu preko Fonda za zaštitu energetske učinkovitosti koji je sufinancirao 36 posto troškova projekta ukupno vrijednoga 423 tisuće kuna. Ravnatelj Jozo Bešlić izrazio je zadovoljstvo što je školi prošao taj projekt, zahvalivši se na pomoći Požeško-slavonskoj županiji koja je pristala sufinancirati izmjenu stolarije.

obilazak-2012-5

Na kraju obilaska vrijednih i u posljednjem kvartalu prošle godine završenih investicija, župan je posjetio i jedno novo gradilište. Riječ je o  izgradnji zamjenske zgrade Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, odnosno njegove Službe za javno zdravstvo u kojoj će se nalaziti i dio školske službe spomenutoga zavoda. Zavod sam financira izgradnju dvoetažne zgrade koja će se u njihovu dvorištu u Županijskoj ulici u Požegi prostirati na ukupno 260 četvornih metara, a Požeško-slavonska županija koja je osnivač spomenute ustanove pomogla je na način da je ustupila zemljište za izgradnju 1,7 milijuna kuna vrijednoga objekta.