Arhiva - Prezentacija fondova Europske unije

Zastupnica HDZ-a u Europskom parlamentu Ivana Maletić održala je regionalnu konferenciju o korištenju europskih fondova u Požeško-slavonskoj županiji. Konferencija je bila namijenjena predstavnicima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, ostalim proračunskim korisnicima, poduzetnicima, nevladinom sektoru, te pravnim i fizičkim osobama zainteresiranim za tematiku EU fondova.

 

Number of images in category: 51
Category Viewed: 17942x
Arhiva - Vincelovo u Kutjevu

Vincelovo u Kutjevu

 

Number of images in category: 9
Category Viewed: 6792x
Arhiva - Župan u obilasku požeških gospodarstvenika

Župan u obilasku požeških gospodarstvenika.

 

Number of images in category: 13
Category Viewed: 5551x
Arhiva - Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović posjetio Lipik

Poslije Pakraca i Čaglina, požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, u pratnji Ferdinanda Trohe, svoga zamjenika za društvene djelatnosti, u petak 4. prosinca 2009. godine posjetio je i grad Lipik, te s gradonačelnikom Antunom Haramijom i predsjednikom lipičkoga Gradskoga vijeća, Ivanom Molnarom, obišao tamošnje ustanove kojima je Županija osnivač te druge institucije i tvrtke na tom području.

 

Number of images in category: 11
Category Viewed: 8179x
Arhiva - Otvorenje novouređenih područnih škola u B.Drenovcu i Zagrađu

Saborski zastupnik i gradonačelnik Pleternice Franjo Lucić te požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, u pratnji svojih zamjenika i pomoćnika, 23. studenoga 2009. godine obišli su i otvorili novouređene područne škole OŠ fra Kaje Adžića Pleterničanina u Brodskom Drenovcu i Zagrađu. Riječ je o velikom projektu uređenja pleterničkih područnih škola, vrijednom oko 3 milijuna kuna.

 

Number of images in category: 9
Category Viewed: 8096x
Arhiva - Martinje u Županijskom podrumu 2009.

Tradicionalni običaj krštenja mošta u vino, popularna ceremonija Martinja, nakon dugo godina ponovno je održana u Županijskom podrumu u Požegi, u studenom 2009. godine. Mošt je u vino krstio jedini vinski kardinal u Hrvata, nadaleko poznati Požežanin Vlado Bauer, a vinski je kum bio požeško-slavonski župan Marijan Aladrović.

 

Number of images in category: 9
Category Viewed: 7781x
Arhiva - Župan sa suradnicima posjetio općinu Čaglin

Na poziv Ivana Đurine, načelnika Čaglina, požeško-slavonski župan Marijan Aladrović sa svojim zamjenicima, Ferdinadom Trohom i Željkom Jakopovićem 6. studenoga 2009. godine posjetio je i obišao tu najistočniju općinu Požeško-slavonske županije.
Župana i suradnike u općinskoj zgradi u Čaglinu ugostili su načelnik Đurina, njegov zamjenik Franjo Kanisek te Žarko Nemeček, predsjednik Općinskoga vijeća.

 

Number of images in category: 9
Category Viewed: 7396x
Arhiva - Otvaranje novouređenih područnih škola u Gradcu i Frkljevcima

Saborski zastupnik i gradonačelnik Pleternice Franjo Lucić te požeško-slavonski župan Marijan Aladrović u ponedjeljak 26. listopada 2009. godine imali su čast otvoriti novouređene područne osnovne škole u Gradcu i Frkljevcima pokraj Pleternice. Riječ je o projektu uređenja područnih škola OŠ fra Kaje Adžića preko Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, koje je s oko 3 milijuna kuna financirala Svjetska banka.

 

Number of images in category: 7
Category Viewed: 7870x
Arhiva - Dani jabuka - Požega 2009.

Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović otvorio je 23. listopada tradicionalnu 14. izložbu jabuka i voćnih prerađevina Dane jabuka - Požega 2009. U dva dana u Vatrogasnom domu u Požegi predstavilo se rekordnih 55 izlagača iz sedam hrvatskih županija.

 

Number of images in category: 12
Category Viewed: 7965x
Arhiva - 1. Poslovni forum Slavonije i Baranje

Pod sloganom "Novi projekti za razvoj Slavonije i Baranje", u Požegi su se, u četvrtak 15. listopada 2009. godine, okupili gospodarski i ekonomski stručnjaci te čelnici pet slavonskih županija, gradova i općina, na 1. Poslovnom forumu Slavonije i Baranje, koji su organizirali Požeško-slavonska županija i zagrebačka tvrtka Mreža znanja.

 

Number of images in category: 13
Category Viewed: 7241x
Arhiva - Ministar zdravstva RH, dr.Darko Milinović u Požeško-slavonskoj županiji

Ministar zdravstva i socijalne skrbi RH, dr. Darko Milinović posjetio je  Požeško-slavonsku županiju, 13. listopada 2009. godine, obišavši Opću županijsku bolnicu u Požegi te Dom za starije psihički bolesne osobe u Novoj Ljeskovici.

Nakon razgovora sa svojim domaćinima, požeško-slavonskim županom Marijanom Aladrovićem, saborskim zastupnikom Franjom Lucićem te ravnateljem požeške bolnice dr. Željkom Glavićem, javno je iskazao potporu hrvatske Vlade u izgradnji poliklinike u Požegi.

 

Number of images in category: 10
Category Viewed: 7714x
Arhiva - Jesenski kros tjednika Kronika

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Požeško-slavonske županije i tjednika Kronika požeško-slavonska, a pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije, na terenima Centra za rekreaciju i sportski odgoj mladih u Požegi, 8. listopada 2009. godine održan je 3. Kros Požeške kronike.

Natjecanje u trčanju učenika osnovnih i srednjih škola otvorio je požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, a nagrade najuspješnijima dijelili su županovi zamjenici, Ferdinad Troha i Željko Jakopović.

 

Number of images in category: 8
Category Viewed: 9232x
Arhiva - Međunarodni dan starijih osoba u Velikoj

U organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te Općine Velika, u novoj veličkoj školskoj-sportskoj dvorani u petak 2. listopada 2009. godine obilježen je Međunarodni dan starijih osoba.

U prepunoj dvorani, okupljenim korisnicima, operativcima i volonterima programa pomoći u kući starijima iz cijele Hrvatske, obratili su se resorni ministar Tomislav Ivić, požeško-slavonski župan Marijan Aladrović te načelnik Velike, Vlado Boban.

 

Number of images in category: 12
Category Viewed: 6676x
Arhiva - Panonski biciklistički maraton

Sa ciljem svekolikog povezivanja osam hrvatskih županija (Karlovačke, Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije), koje će ubuduće pripadati Panonskoj regiji Hrvatske, od 28. rujna do 4. listopada 2009. godine kroz te je županije vožen Prvi panonski biciklistički maraton.

Došavši iz smjera Orahovice, kroz Požeško-slavonsku županiju biciklisti su prošli 1. listopada, i to preko Kutjeva, Požege, Pakraca i Lipika.

 

Number of images in category: 11
Category Viewed: 6136x
Arhiva - Otvorena Katolička osnovna škola u Požegi

U Požegi je, u zgradi stare gradske Gimnazije, od školske godine 2009./10. s radom počela Katolička osnovna škola, upisavši dva razreda s po 20 učenika. Svečano otvaranje Katoličke osnovne škole, druge u Hrvatskoj nakon šibenske, održano je 26. rujna 2009. godine.

 

Number of images in category: 10
Category Viewed: 7566x
Arhiva - Županijski čelnici posjetili Pakrac

Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović i njegov zamjenik za društvene djelatnosti, Ferdinad Troha, 29. rujna 2009. godine posjetili su Pakrac, kako bi se pobliže upoznali s problematikom toga dijela županije, posebno s ustanovama kojima je Županija vlasnik.

Njihov je domaćin bio pakrački gradonačelnik i saborski zastupnik Davor Huška, koji je naglasio kako je Marijan Aladrović prvi župan koji je došao u službeni posjet Pakracu.

 

Number of images in category: 15
Category Viewed: 5985x
Arhiva - 10. Obrtnički sajam u Požegi

Od 25. do 27. rujna 2009. godine u Požegi je održan 10. Obrtnički i poduzetnički sajam, koji je okupio oko 180 izlagača iz cijele Hrvatske

 

Number of images in category: 11
Category Viewed: 6483x
Arhiva - Otvorenje sportske dvorane u Velikoj

Dana 28. kolovoza 2009. godine u Velikoj je otvorena nova sportska dvorana, koja se nalazi u sklopu tamošnje Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića

 

Number of images in category: 9
Category Viewed: 6872x
 
Powered by Phoca Gallery