Četvrtak, 30 Kolovoz 2018 08:44

Župan potpisao Dodatak sporazumu o sufinanciranju prijevoza vlakom

Župan Alojz Tomašević jučer je u Daruvaru, zajedno sa županom Bjelovarsko – bilogorske županije Damirom Bajsom te predsjednikom Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željkom Ukićem potpisao Dodatak sporazumu o sufinanciranju troškova javnog prijevoza redovnih studenata i učenika srednjih škola s prebivalištem na području Bjelovarsko – bilogorske, Požeško – slavonske, Sisačko – moslavačke i Virovitičko – podravske županije čije je polazište ili odredište na relaciji Banova Jaruga-Daruvar-Virovitica.

„Ovaj projekt koji smo zajedno pokrenuli, pokazao se kao izvrsna priča. Ponosan sam što i Požeško - slavonska županija sudjeluje u ovome projektu te vidimo da je broj putnika narastao te sve više ljudi koristi željeznički prijevoz, zbog čega smo danas i ovdje, budući su sredstva potrošena te je potrebno izdvojiti nova, kako bi ovaj trend još rastao. Ovo je dobar dokaz da zajednička suradnja lokalne i regionalne samouprave sa državnim tijelima može iznjedriti jednu prekrasnu priču.

Također bih želio najaviti kako nastavljamo suradnju te kako bi u mjesecu listopadu trebao krenuti i besplatni vlak , namijenjen prijevozu studenata i učenika, a koji bi se petkom vozili na relaciji Zagreb GK – Požega, a nedjeljom na relaciji Požega – Zagreb GK,“ rekao je župan Tomašević.

Željko Ukić na kraju zahvalio je županima na suradnji i zaželio dobru suradnju i ubuduće.

Pročitano 3202 puta