Utorak, 09 Listopad 2018 14:08

Natjecanje u komunikaciji znanosti za srednjoškolce ''Znanstvenik u meni!''

Tim studenata, znanstvenika i komunikatora znanosti organizira inauguralno natjecanje "Znanstvenik u meni!" u komunikaciji znanosti namijenjeno srednjoškolcima i srednjoškolkama u Republici Hrvatskoj. Od natjecatelja se očekuje da samostalno ili u paru izaberu temu iz bilo kojeg znanstvenog područja o kojoj će napraviti rad - snimiti videozapis u trajanju od dvije četiri minute u kojemu predstavljaju izabranu temu na zanimljiv, razumljiv i inovativan način, a najboljih 8 do 15 natjecatelja bit će pozvano u završnicu natjecanja gdje će nastupiti uživo pred žirijem i publikom te će biti proglašeni i nagrađeni pobjednici natjecanja.

Žiri natjecanja sačinjava tim od pet stručnjaka:

- Ivica Puljak, profesor na FESB-u i poznati znanstvenik i komunikator znanosti

- Jasna Puizina, biologinja i redovita profesorica na Prirodoslovnomatematičkom fakultetu Sveučilišta u Splitu

- Franka Miriam Brueckler, matematičarka i docentica na Prirodoslovnomatematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu

- Vera Musil, specijalist školske medicine, docent pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu / Škola narodnog zdravlja “Andrija Štampar”

- Mario Borna Mjertan, student na PMF-MO, voditelj projekta "Znanstvenik u meni!"

Prijave na natjecanje bit će otvorene do 1. prosinca.

Završnica natjecanja održat će se 4. siječnja 2019. u hotelu Panorama Zagreb.

Više informacija o natjecanju možete pronaći na službenoj web stranici natjecanja zum.educateam.hr, kao i na Facebook (@znanstvenikumeni) i Instagram stranici natjecanja (@znanstvenikumeni), a za sva pitanja se slobodno obratite voditelju projekta na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pročitano 556 puta