Srijeda, 07 Studeni 2018 12:32

Primopredaja novih vozila za službu patronaže, kućne njege i palijative

Župan Alojz Tomašević zajedno sa ravnateljem Doma zdravlja Požeško-slavonske županije Marijanom Višatickim te predstavnikom isporučitelja AD Vidaković Slavonski Brod, održao je tiskovnu konferenciju povodom primopredaje vozila Doma zdravlja Požeško-slavonske županije.

Vozila su financirana sredstvima Požeško-slavonske Županije u cijelosti uz pomoć HEP grupacije. Zajednički smo radili na projektu ,,Svjetlo na zajedničkom putu'' u kojemu nam je HEP sufinancirao kupovinu jednog vozila za palijativnu skrb u gradu Pakracu. Ostala dva vozila bit će za potrebe kućne njege na području općine Pleternica te za patronažnu zdravstvenu zaštitu na području općina Pleternica i Čaglin. Želim se zahvaliti svima na sudjelovanju i pomoći u ovom projektu, posebna zahvala županu Alojzu Tomaševiću bez kojeg ova priča ne bi ni započela djelovati. – izjavio je ravnatelj Marijan Višaticki.

Danas opet možemo svjedočiti unapređenju voznog parka našeg Doma zdravlja u Požegi. Kao župan sam jako sretan i ponosan što mi na taj način funkcioniramo i surađujemo sukladno prijedlogu ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo te naravno Upravno vijeće s kojima timski djelujemo i definiramo što je to važno za naše stanovnike. Kupnjom ovih novih vozila sa ceste smo maknuli vozila stara 15 godina i time znatno poboljšali sigurnost djelatnika, kvalitetu i brzinu djelovanja pri poslu. Županija će i dalje skrbiti za svoje stanovnike kroz sve naše zdravstvene institucije, iduće u planu je uređenje dvorišta Doma zdravlja jer svi znamo da ovdje bude puno hitnih slučajeva i time ćemo poboljšali kretanje zaposlenika i pacijenata ovim dvorištem i parkingom te da to bude primjereno ovakvoj instituciji. Ovo je još jedna dobra suradnja u nizu koja je došla kraju i donijela nam dobre rezultate za danas pa siguran sam i za budućnost svih zaposlenika i pacijenata Doma zdravlja. Ponosan sam također na izvješće ravnatelja i predsjednika vijeća u kojemu naš Dom zdravlja koji je dug niz godina bio u minusu, ove godine je zabilježeno gotovo milijun kuna uštede što je dokaz da uz dobru reorganizaciju i dobre projekte koji se na kraju pokažu isplativim možemo postići jako dobre rezultate i u budućnosti. – rekao je župan Alojz Tomašević.

Vrijednost sva tri vozila je 210 tisuća kuna, vozila su marke Dacia. Vozilo za palijativni tim u Pakracu sufinancirano je sredstvima HEP-a kroz donacije za 2018. „Svjetlo na zajedničkom putu,“ kojim je prihvaćen projekt Doma zdravlja Požeško slavonske županije „Palijativni tim- Pakrac.“

Pročitano 2898 puta