Ponedjeljak, 07 Siječanj 2019 13:35

Financijska pomoć za obitelj koja je u požaru ostala bez doma

Na blagdan Sveta tri kralja oko ponoći buknuo je požar u kući obitelji Korman u Novoj Ljeskovici. Unatoč brzoj intervenciji vatrogasaca mjesnog DVD-a kojima su se pridružili i kolege iz Čaglina, kuća je izgorjela do temelja. Obitelj Korman je sedmeročlana obitelj koju je župan Alojz Tomašević posjetio prije par godina povodom pomaganja socijalno ugroženim obiteljima u vrijeme blagdana. Suprug i supruga su nezaposleni te imaju petero djece od kojih je sin Mihael teško bolestan. 

Župan Alojz Tomašević i danas je u pratnji načelnika Dalibora Bardača posjetio obitelj Korman kako bi doznali što više o ovoj teškoj situaciji koja ih je zahvatila te im pružili financijsku pomoć.

,,Načelnik općine jutros me nazvao te izvijestio o ovoj nesreći koja se dogodila sinoć, na žalost obitelj je izgubila sve u ovom požaru. Ovu obitelj smo upoznali prije nekoliko godina za vrijeme božićnih blagdana, imaju petero divne djece te je nažalost jedno teško bolesno. Danas sam ovdje kao župan i kao čovjek koji želi pomoći, ne možemo vratiti sentimentalne stvari koje su bile vezane za njihov obiteljski dom, no možemo pomoći financijski kako bi se ova obitelj što prije vratila normalnom načinu života. U ovakvim situacijama smo uvijek pomagali i pomagati ćemo i dalje uz pokretanje novog projekta na kojem radimo u Županiji u suradnji sa gospodarstvenicima, poljoprivrednicima i naravno načelnikom te ćemo učiniti sve da se ovoj obitelji izgradi nova kuća jer to je naša obaveza.“ – rekao je župan Alojz Tomašević.

Pročitano 2279 puta