Petak, 18 Siječanj 2019 12:03

Obilazak radova na Domu zdravlja u Pakracu

Župan Alojz Tomašević u pratnji gradonačelnice grada Pakraca Anamarije Blažević i ravnatelja Doma zdravlja Požeško-slavonske županije Marijana Višatickog, obišao je građevinske radove izvršene u okviru projekta „Dom zdravlja – centar zdravlja“ kroz rekonstrukciju podova, prozora i sanitarnih čvorova, u vrijednosti 169.658,48 kn.

Projektom su nabavljena računala i računalna oprema za ordinacije u Domu zdravlja u Pakracu (3 kom) u vrijednosti od 16.500,00kn. Posjetili su i novu ordinaciju dentalne medicine u Domu zdravlja Pakrac, za koju je uređenje samog prostora, građevinske radove i dio opreme financirao Dom zdravlja PSŽ i Grad Pakrac, a digitalni panoramski rendgen (ortopan) u vrijednosti 248.750,00 kn financiran je iz projekta „Dom zdravlja – centar zdravlja“.

„Nastavljamo voditi brigu i skrb, kako za naše pacijente, žitelje naše županije, tako i za osoblje koje radi u Domu zdravlja s ciljem dobivanja bolje i kvalitetnije opreme te primjerenijeg i uređenijeg prostora koji je ujedno i energetski učinkovit. U proteklih devet mjeseci ovdje je uloženo više od milijun i sto tisuća kuna. Obnovljena je infrastruktura, nabavljen je novi namještaj, također i novi uređaj – ortopan namijenjen stomatološkoj ordinaciji, a uloženo je i u ostale ordinacije. Sve ono što je obećano, a odnosi se na to da ćemo ovaj Dom zdravlja podići na razinu primjerenosti i kvalitete, se ispunjava. Vrijeme koje je pred nama iskoristit ćemo za nabavu novih sredstava i uređaja, a obnovit ćemo i vozni park s novim vozilima.“- istaknuo je župan Alojz Tomašević te se ovom prilikom zahvalio ravnatelju Marijanu Višatickom na profesionalnom vođenju Doma zdravlja Požeško-slavonske županije, kao i pakračkoj gradonačelnici Anamariji Blažević na suradnji u planovima nabave sredstava i uređaja, kao i truda u dovođenju profesionalnog i stručnog medicinskog kadra.

Napomenuto je kako se ovdje nalazi spoj tri županije (Požeško-slavonske, Bjelovarsko-bilogorske i Sisačko-moslavačke) gdje gravitira gotovo 80.000 do 90.000 stanovnika i upravo zbog toga nije dopušteno da se pakračka bolnica ugasi već joj je vraćena pravna osobnost, što Grad heroj i zaslužuje.

Zadovoljstvo viđenim nije skrivala ni gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević koja je istaknula da su ovakva ulaganja iznimno bitna zbog same važnosti primarne zdravstvene zaštite, ne samo Pakračana, nego i Lipičana, kao i mještana okolnih naselja. Ona se ovom prigodom zahvalila ravnatelju Višatickom na izvrsnoj suradnji, kao i županu Tomaševiću na potpori i ulaganju u institucije koje se brinu o našim sugrađanima.

„U ovom financijskom krugu, zapravo u ovoj fazi je u Dom zdravlja Požeško-slavonske županije u Pakracu uloženo više od milijun kuna. Najveći dio financijskih sredstava došao je iz projekta „Dom zdravlja – centar zdravlja“. U sklopu infrastrukturnih radova mijenjali smo vanjsku stolariju te postavili nove medicinske podove, a počela je pristizati i medicinska oprema. Također moram spomenuti novi digitalni panoramski rendgen – ortopan ili ortopantomogram, vrijednosti 248.750,00 kuna, koji će služiti za svrhe dijagnostičkih metoda u stomatologiji, odnosno temeljne radiološke snimke bez koje se neće započinjati stomatološki terapijski postupci.'' - rekao je ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije Marijan Višaticki.

Uložena sredstva u novu ordinaciju dentalne medicine u vrijednosti većoj od 300.000 kuna, kao i u druge ordinacije su svojevrstan kompozit sredstava Europske unije, lokalne samouprave Grada Pakraca, Doma zdravlja PSŽ te Požeško-slavonske županije kao osnivača.

Pročitano 3377 puta