Četvrtak, 25 Travanj 2019 08:01

Potpisan ugovor o energetskoj obnovi Osnovne škole „Lipik“

U petak, 19. travnja, u prostoru lipičke osnovne škole potpisan je ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi Osnovne škole „Lipik“. Ugovor o izvođenju radova potpisali su ravnateljica OŠ „Lipik“ Klaudija Kovač i Davor Alaber, direktor pleterničke tvrtke Gradnja Alaber, tvrtke koja je izabrana za izvođača radova nakon postupka javne nabave.

Energetska obnova zgrade Osnovne škole „Lipik“ obuhvaća rekonstrukciju krovišta, rekonstrukciju fasade, zamjenu vanjske stolarije, zamjenu unutarnje rasvjete energetski učinkovitijom te izradu vanjske rampe uz glavni ulaz u školsku zgradu (za osobe smanjene pokretljivosti). Osim što će se promijeniti vizura škole, ovim zahvatima ostvarit će se značajne uštede u potrošnji energije.

Ukupna vrijednost radova iznosi 5.336.871,66 s PDV-om,a sufinanciraju ih Fond za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU te Požeško-slavonska županija, kao osnivač OŠ „Lipik“.

Radovi na energetskoj obnovi zgrade Područne škole Dobrovac također su u tijeku, a Ugovor s izvođačem potpisan je krajem siječnja 2019. godine.

Pročitano 2100 puta