Ponedjeljak, 29 Travanj 2019 10:21

U Zarilcu održano 2. „Otvoreno prvenstvo u roštiljanju Grill Slavonica“

2. „Otvoreno prvenstvo u roštiljanju Grill Slavonica“ 2019. u Zarilcu dobilo je i svoje pobjednike. Ekipa Blim iz Bankovaca napravila je najbolji roštilj i primila veliki pehar i poklon veliku peku Limarije Sebastijan. Samo malo bodova manje osvojila je ekipa vatrogasaca DVD Požeška Koprivnica, koji su dobili uz pehar i veliki roštilj Limarije Sebastijan. Treće mjesto osvojila je Ekipa Jack iz Laslova koja je uz pehar zaslužila i kotlić s tronošcem Limarije Sebastijan. Na četvrtom mjestu plasirala se Ekipa Avantcar iz Zagreba sa samo dva boda manje od trećeplasiranog. Peto mjesto osvojila je Ekipa Udruge Dubovac iz Bilog Briga, a šesto domaća Ekipa obitelji Dostal iz Zarilca.

Organizator je dodijelio i nagrade za najslaniji roštilj koji su ove godine napravili Moto klub Tsunami iz Požege i za nagradu je uz vino koje ide uz slaniji roštilj dobio i Himalajsku sol za dogodine. Za najljući roštilj čak četiri boce vode za ublažavanje simptoma dobila je Ekipa ŠRD Lonđa iz Zarilca, a za najzagoreniji roštilj komplet jednokratnog roštilja dobila je ekipa vatrogasaca iz DVD Lakušija. Nagrađena je i jedina ženska Ekipa Roštiljke za svoju upornost i entuzijazam te posebnu vizualnu prepoznatljivost ekipe. Nagrade su uručivali zamjenik gradonačelnice grada Pleternice Domagoj Katić, predsjednik stručnog ocjenjivačkog žirija i državni pobjednik u roštiljanju Željko Turalija iz Valpova  i predsjednik Udruge Požeški čuvari baštine Vladimir Protić.

Roštiljadu u Zarilcu obišao je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je istaknuo da mi u Slavoniji imamo ovakvih predivnih prostora puno, no ne koristimo ih dovoljno u svom razvoju. Trebamo biti ponosni na ljepotu koju ima Požeško-slavonska županija i cijela Slavonija, isticati to uvijek i organizirati ovakve manifestacije kojima ćemo se svijetu predstaviti u svojoj ljepoti. Nije uvijek samo vrijeme za kukanje, nego sami moramo organizirati svoje zaposlenje, dati priliku i našim OPG-ima da se uključe sa svojom zdravom hranom, dati priliku brojnim udrugama da se uključe u organizaciju ovakvih manifestacija i dovesti što više gostiju iz cijele Hrvatske. Župan Alojz Tomašević najavio je svoju potporu i ubuduće ovakvim manifestacijama.

Svim sudionicima i ekipama na dolasku zahvalio se ispred Požeških čuvara baštine predsjednik Vladimir Protić te istakao da su i sve namirnice koje su koristili u roštiljanju domaćeg porijekla zahvaljujući Mesnoj industriji Bebrinka.

Pročitano 2308 puta