Utorak, 30 Travanj 2019 09:41

Redovna izvještajna Skupština Dvd-a Požega

Proteklog vikenda Dobrovoljno vatrogasno društvo Požega obilježio je 145. godišnjicu osnutka i rada. Redovnoj izvještajnoj Skupštini uz članove DVD-a nazočili tajnik Požeško-slavonske županije Željko Obradović, gradonačelnik grada Požege, predsjednik Vatrogasne zajednice županije Željko Petrović, županijski zapovjednik Josip Ugrin, gosti iz dvadesetak prijateljskih i susjednih društava i drugi.

- Kroz 2018. godinu članstvo DVD-a Požega sudjelovalo je u niz aktivnosti pri čemu je utrošeno više od dvije tisuće sati dobrovoljnog rada na pripremama mladeži za natjecanja, osposobljavanja i drugo. Pored toga članovi su dali više od 2.300 sati dobrovoljnog rada na intervencijama i drugim događajima u kojima je sudjelovalo ukupno više od 340 vatrogasaca- istakao je u izvješću o radu predsjednik DVD Požega Branko Polanc te dodao da je operativa sudjelovala u požarnim intervencijama u suradnji s JVP Požege u tri navrata, zatim u tehničkim intervencijama s auto-ljestvom u suradnji s javnom postrojbom u devet navrata, kao i obrani od poplava.

Sudjelovali su na hodočašću u Mariju Bistricu i Voćinu, a sada društvo ima 146 članova od čega su 114 s vatrogasnim zvanjem 30 vatrogasaca, 24 vatrogasca prve klase, 4 dočasnika, 9 dočasnika prve klase, 23 časnika, 11 časnika prve klase, 5 viših časnika, 1 viši vatrogasni časnik prve klase i 7 počasnih časnika, dok je 32 bez vatrogasnog zvanja što ukupno iznosi 129 muških i 17 ženskih članova.

Rad skupštine pozdravili su Željko Petrović, Željko Obradović i drugi gosti.

- Nastavit ćemo na pomlađivanju i omasovljenju društva te osposobljavanju za zvanja i specijalnosti, pripremi za natjecanja, preventivnom radu, te surađivati sa drugim strukturama u vatrogastvu i uključivati se u aktivnosti svoje sredine – kazao je o planu rada za 2020. godinu zapovjednik požeškog DVD-a Nikica Luladžić.

Spomenice Vatrogasni veteran primili su Danko Ćuže i Damir Vestemar, zatim spomenicu za 50 godina aktivnosti Nikica Luladžić, za 20 godina Damir Machaček, Josip Jurić, Kristijan Perković i Franjo Rehak, te za 10 godina Dragan Adžić, Robert Kakuk, Kata Adžić, Martina Adžić, Igor Đimoti, Ana Franekić, Sebastijan Galiot, Bernardica Šarić, Monika Stazić i Hrvoje Stazić.

Dodijeljene su još diplome i priznanja za stečena zvanja i specijalnosti u vatrogastvu.

Pročitano 2482 puta