Petak, 17 Svibanj 2019 10:35

Završna konferencija projekta ,,Obrok za 5 – faza III“

Danas je u Maloj vijećnici Županije održana završna konferencija projekta ,,Obrok za 5 – faza III“ na kojoj su prisustvovali pročelnica za društvene djelatnosti Sandra Sekulić, zamjenik gradonačelnika grada Požege Ferdinand Troha, predstavnici Regionalnog Koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije dr. sc. Anton Devčić i Marija Jelušić.

Požeško-slavonska županija, kao nositelj, zajedno s partnerima Gradom Požegom, tri gradske osnovne škole, Katoličkom osnovnom školom Požega  i ostalih 11 osnovnih škola kojima je Županija osnivač uspješno je aplicirala projekt „Obrok za 5 – faza III“ na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku - školska godina 2018./2019.“

Projekt se provodi  od 10. rujna 2018. do 30. lipnja 2019., a sredstva u iznosu od 955.287,64 kuna su osigurana iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije. Projekt provodi Upravni odjel za društvene djelatnosti uz tehničku podršku Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije i u suradnji s Gradom Požegom.

Cilj projekta je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele hrane u školama, a ciljne skupine su oko 960 djece koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva u svih 15 osnovnih škola s područja županije.

Pročitano 1951 puta