Četvrtak, 30 Svibanj 2019 08:35

Gradu Lipiku dodijeljeno 4,7 milijuna kuna za razvoj Poduzetničke zone Lipik 2

U Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta upriličena je svečanost dodjele Odluka o financiranju u okviru Poziva "Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona" za 46 gradova i općina s područja Republike Hrvatske, među kojima se, kao jedini s područja Požeško-slavonske županije, našao i Grad Lipik.

Ovaj je Poziv bio namijenjen za infrastrukturno opremanje poduzetničkih zona s ciljem poboljšanja njihove kvalitete i usluga koje pružaju, a prijavitelji su putem njega mogli ostvariti sufinanciranje prihvatljivih troškova energetske, komunalne, prometne i elektroničko-komunikacijske infrastrukture.

Od ukupno 66 projektnih prijedloga, uvjete je zadovoljilo njih 46. Ukupna vrijednost projekata iznosi 425,3 milijuna kuna, od čega je bespovratnih sredstava 268,6 milijuna kuna.

Tako je Gradu Lipiku dodijeljen iznos od 4.733.945,64 kuna bespovratnih sredstava za realizaciju ulaganja u projekt pod nazivom „Ulaganje u dovršetak izgradnje osnovne zajedničke infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Lipik 2“, referentne MIS oznake: KK.03.1.2.03.0049. prijavljenog na Poziv za dostavu projektnih prijedloga "Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona", što predstavlja najveći mogući iznos sufinanciranja prihvatljivih troškova. Naime, za predmetni projekt, čija je vrijednost 5.649.203.38 kuna, intenzitet sufinanciranja  iznosi 85% prihvatljivih troškova.

Lipički gradonačelnik Vinko Kasana, kojem je ovu Odluku danas uručio ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ovom je prigodom izjavio kako se trend ulaganja u poduzetništvo na području Lipika nastavlja. - Posebno mi je drago što je Vlada Republike Hrvatske prepoznala Lipik kao ozbiljnog partnera. Ove će godine u našu poduzetničku zonu biti uloženo preko 26 milijuna kuna, a poduzetnicima će na raspolaganju biti sva potrebna energetska, komunalna i prometna infrastruktura - naglasio je gradonačelnik.

Pročitano 1647 puta