Ispiši ovu stranicu
Petak, 31 Svibanj 2019 08:36

Održana Redovna godišnja i Izborna skupština Matice umirovljenika općine Jakšić

Matica umirovljenika općine Jakšić održala je svoju Redovnu godišnju i Izbornu skupštinu na kojoj su uz 200-njak članova nazočili i zamjenik požeško-slavonskog župana za društvene djelatnosti Vedran Neferović, načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, predsjednici matica umirovljenika općina, gradova i županije.

Na početku je kratki kulturno-umjetnički program izveo Mješoviti pjevački zbor Matice umirovljenika Jakšić, a svoje pjesme iz druge objavljene zbirke čitala je pjesnikinja Mira Šulc iz Jakšića. Jakšićka matica umirovljenika je jedna od najaktivnijih umirovljeničkih organizacija, s bogatim radom,koji su pohvalili zamjenik Župana Vedran Neferović i načelnik općine Jakšić te im zaželjeli još više druženja, zajedničkih akcija, putovanja i izleta, sudjelovanja na sportskim i pjevačkim susretima. Najavili su i financijsku pomoć u radu Matice umirovljenika koju su i do sada dobivali.

Nakon usvajanja izvješća o radu i financijskih izvješća u kojima je vidljiv stalni rad, ali i svakodnevne aktivnosti u njihovim prostorijama, izabrano je i novo rukovodstvo za naredni mandat. Za predsjednicu Maticu umirovljenika Jakšić izabrana je Štefica Stojčević. Skupština se prisjetila i aktivnih članova koji su puno dali u radu matice umirovljenika te više nisu među nama. Vladimir Čiček, koji je obnašao i funkciju predsjednika i vodio tamburašku sekciju, Mirko Gurdon, Božica Karan, Ana Matić, Vinko Kovačević i Božo Miškulin, kojima su odali sjećanje i počast minutom šutnje.

Pročitano 2326 puta