Ponedjeljak, 03 Lipanj 2019 08:53

Uz Festival graševine održan izbor Vinske kraljice

U sklopu Festivala graševine u Kutjevu na Trgu graševine, jedinstvenom trgu u svijetu koji nosi ime po najzastupljenijoj i najpoznatijoj sorti kutjevačkog vinogorja, održan je izbor Vinske kraljice.

- Izbor smo vratili na program uz naš Festival graševine i upravo ohrabreni ovako velikom posjetom u ovom šatoru, vas posjetitelja, vinara i djevojaka koje zastupaju vinarske kuće, najavljujem da će to ostati tradicija budućih Festivala graševine – najavio je gradonačelnik Budimir i za to dobio veliki pljesak posjetitelja u velikom šatoru

Natjecalo se devet djevojaka, svaka je zastupala jednu vinarsku kuću, a osim ljepote, ljepote kreacija u koje su bile obučene, dok su čak tri puta izlazile pred ocjenjivački žiri, morale su pokazati dobro znanje o kutjevačkom vinogorju, poznavanje sorti vina, ali i poznavanje pravilnog otvaranja butelje vina s vadičepom i način pravilnog posluživanja vina. To posluživanje pokazale su posjetiteljima ali i osobno svim članovima žirija. U pauzama između izlazaka vinskih ljepotica, učenice i profesorice Tekstilnog odjela Obrtničke škole Požega prikazale su modnu reviju nagrađenih modela, koje su kreirale i sašile same učenice.

Lentu Vinskoj kraljici 2019. godine Nikol Zorić, predstavnici vinarije Zorić, uručio je župan Alojz Tomašević, krunu Matko Došen predstavnik Zlatarne Došen, a novčanu nagradu od 3.000 kuna, bogate nagrade sponzora, vikend u poznatim ljetovalištima i nakit Zlatarne Glasnović predstavnica Udruženja obrtnika Požega Tomislava Nikšić. Prvoj pratilji Magdaleni Tucić predstavnici vinarije Kutjevo d.d., lentu je uručio kutjevački gradonačelnik Josip Budimir uz krunu i nagrade od 2.000 kuna, vikend i nakit Zlatarne Glasnović. Druga pratilja je po ocjeni žirija i posjetitelja postala Martina Kelemen, predstavnica vinarije Perak iz Kutjeva, koja je također uz lentu i krunu dobila vrijedne nagrade sponzora.

Pročitano 3070 puta