Četvrtak, 22 Kolovoz 2019 08:29

Proslava Gospe Voćinske

I ove je godine više tisuća hodočasnika proslavilo blagdan Gospe Voćinske, u njenom svetištu u Voćinu. Okupili su se hodočasnici Katedralnog, Posavskog i Zapadno-slavonskog arhiđakonata gdje su svečanim euharistijskim slavljem i procesijom proslavili svoju Nebesku Majku. Koncelebrirano misno slavlje predvodio je mjesni biskup msgr. dr. Antun Škvorčević u suslavlju s 40-ak svećenika.

Među brojnima koji su stigli autobusima i automobilima najveću su žrtvu podnijeli hodočasnici-pješaci od kojih su neki propješačili i više od 90 kilometara kako bi iskazali poštovanje i zahvalnost prema onoj ženi koja im daje snagu i utjehu u svakodnevnom životu.

Svetište Voćin rado posjećuju obitelji s djecom koje se svojoj Nebeskoj Majci utječu i od nje traže ohrabrenje i zagovor kod Nebeskog Oca koji je itekako mnogima potreban u današnjem teškom življenju.

Svečano euharistijsko slavlje završilo je procesijom s likom Gospe Voćinske uz pjevanje marijanskih pjesama i upaljene svijeće na kojem su između brojnih vjernika bili prisutni požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i zamjenik požeškog gradonačelnika Ferdinand Troha.

Izvor: pozega.eu

Pročitano 2262 puta