Nedjelja, 09 Kolovoz 2020 14:27

Održano Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnim moto utrkama

Održano je Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnim moto utrkama na Glavici. Bogata tradicija moto utrka jedna je od značajki po kojima su Požeško-slavonska županija i grad Požega prepoznatljivi i izvan granica Hrvatske. Sudjelovalo je više od 100 vozača u kategorijama cestovne moto utrke, skuteri, brzinske utrke i oldtimeri te je uvedena nova kategoriju, a to je mini moto.

Posebnost ovog sportskog zbivanja je što se održava na prostoru Glavice, vojnom poligonu koji je iznimno pogodan za ovakva i slična zbivanja, naglasio je župan Alojz Tomašević

„U našoj Županiji ovakve su se manifestacije dugo godina održavale i drago mi je da se sada opet nalazimo na poligonu Glavica te želim zahvaliti Ministarstvu obrane i zapovjedniku Vojarne 123. brigade u Požegi što su prepoznali važnost moto sporta i dali potporu prostorom koji imaju u svome okrilju za korištenje u svrhe vojnih vježbi. Poligon Glavica na taj način neće biti zatvoren od javnosti i posjetitelja nego iskorišten za ovakve vrste manifestacija, ali i za treninge i ostalo sukladno rasporedom korištenja poligona. Utrka je četvrtu godinu za redom pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije te nam je od velike važnosti. Također je prošlo 45 godina od prvih auto utrka na Glavici, vjerujem da će se uz dogovor s čelnim ljudima iz auto saveza postići suradnja te da se ponovo pokrene i ta priča te da vratimo auto i moto sport u našu županiju.“ – rekao je župan Alojz Tomašević koji je otvorio utrku.

Pročitano 695 puta