Četvrtak, 18 Veljača 2021 13:40

Izbor za najboljeg mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednicu u Hrvatskoj

 

U suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, Jutarnjim listom kao medijskim pokroviteljem te sponzorima Zagrebačkom bankom i Konzumom, zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak organizirala je izbor za najboljeg mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednicu u Hrvatskoj. Natječaj je otvoren od 5. veljače do 4. ožujka 2021. godine, te se na njega mogu prijaviti mladi poljoprivrednici koji su nositelji obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i imaju do 40 godina života. Oni moraju biti korisnici mjera Programa ruralnog razvoja, a njihovi projekti, koji mogu biti završeni, ili u provedbi, moraju biti financirani sredstvima Programa.

Cilj izbora  najboljeg mladog poljoprivrednika je nagraditi i promovirati rad mladih poljoprivrednika u stvaranju održivih i inovativnih ideja i praksi koje se bave izazovima s kojima se suočava poljoprivredni sektor, poput generacijske obnove, ublažavanja klimatskih promjena, sigurnosti hrane i tehnološkog napretka.

Ove će godine po prvi puta za tri najbolja mlada poljoprivrednika Zagrebačka banka osigurati novčanu nagradu u ukupnom iznosu od 50 tisuća kuna, Konzum će dobitnicima osigurati plasman njihovih proizvoda na svojim prodajnim mjestima, a za pobjednika i dvadeset najbolje plasiranih poljoprivrednika biti će organiziran put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu. Najbolji mladi poljoprivrednik ili poljoprivrednica iz Hrvatske sudjelovat će na Europskom kongresu najboljih mladih poljoprivrednika i ući u utrku za europskog mladog poljoprivrednika.

Više detalja o natječaju i načinima prijave može se pronaći na poveznici:

 https://form.jotform.com/210121714286345 i https://suncanaglavak.eu/prijavite-se-za-najboljeg-hrvatskog-mladog-poljoprivrednika-ili-poljoprirednicu-2021/

Pročitano 368 puta