Petak, 30 Travanj 2021 07:50

Nacionalni dan hitne medicinske službe

 

Sabor Republike Hrvatske je 2013. godine proglasio 30. travnja Nacionalnim danom hitne medicinske službe, naglasivši time važnost i specifičnost ove iznimno odgovorne i teške djelatnosti. Hrvatska se time pridružila nizu svjetskih zemalja koje nastoje senzibilizirati javnost o djelatnosti koja pruža svakodnevnu skrb građanima kad im je ugrožen život ili teško narušeno zdravlje.

U Zavodu za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije ukupno je zaposleno 64 djelatnika od kojih je samo četvero upravni i administrativni dio dok su ostali zaposlenici medicinski kadar. Sada u Požegi radi 5 timova T1, 5 timova T2, u Pakracu 5 timova T1, te u Pleternici 5 timova T2.

“Svim djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu i hitnog bolničkog prijema želim čestitati njihov dan. Relativno smo mala županija, ali smo na određeni način izduženi od istoka do zapada, a 20 ekipa djeluje na tom području u svako doba dana i po svim vremenskim uvjetima. Posebno im želim zahvaliti što svakodnevno djeluju na usluzi svima nama i brinu za zdravlje i sigurnost žitelja naše županije." - rekao je župan Tomašević

Pročitano 156 puta