Srijeda, 09 Lipanj 2021 15:08

„Zahvaljujem se od srca za sve što ste učinili za Domovinu i sve njene žitelje“

 

U povodu 30. obljetnice osnutka 63. „A“ samostalne bojne ZNG Požega, županica Antonija Jozić, u Velikoj vijećnici Županije ugostila je pripadnike postrojbe, odnosno predstavnike Udruge koji su je upoznali sa svojim djelovanjem i aktivnostima.

Prva profesionalna postrojba 63. ”A” samostalna bojna ZNG Požega osnovana je 7. lipnja 1991. godine, a 13. lipnja potpisani su prvi profesionalni ugovori pripadnika bojne u Vidovcima i Orahovici na čelu s danas umirovljenim generalom Miljenkom Crnjcem. Udruga ratnih veterana 63. “A“ samostalne gardijske bojne ZNG Požega trenutno ima 240 članova, a već dugi niz godina obilježava osnivanje prve profesionalne bojne ZNG na Zapadnoslavonskom bojištu, te odaje počast poginulim pripadnicima.

Riječi dobrodošlice uvaženim gostima uputila je požeško-slavonska županica Antonija Jozić rekavši kako je iznimno ponosna na 13 odlikovanja koje će pripadnici  63. „A“ samostalne bojne ZNG Požega primiti odlukom predsjednika Republike Hrvatske.

„Kao županica ove prelijepe županije mogu vam se samo od srca zahvaliti što ste kao pripadnici 63. „A“ samostalne bojne ZNG Požega dali svoj doprinos na bojištima diljem Republike Hrvatske. Svakako se trebamo prisjetiti i svih onih koji su svoje živote utkali u temelje moderne, suvremene Hrvatske te se nadati da ćemo mi koji smo povjerenjem birača izabrani na ove časne dužnosti uspjeti stvoriti takvo okruženje da naši hrvatski branitelji mogu reći da je to upravo ona Hrvatska za koju su se i borili.“ – rekla je županica Jozić.

Jedan od zapovjednika 63. ''A'' samostalne bojne ZNG-a Požega, umirovljeni brigadir Željko Kalić kazao je kako su pripadnici nakon 30 godina zaslužili priznanje.

Predsjednik udruge 63. „A“ samostalne bojne ZNG Požega, Dragan Valenta, u ime svih pripadnika i članova Udruge zahvalio se županici Jozić na prijemu te se kratko osvrnuo na njihov rad spomenuvši sve ono najvažnije po čemu je Udruga i prepoznata.

Pročitano 5263 puta