Petak, 11 Lipanj 2021 19:59

„Radi se o velikim projektima u milijunskim iznosima“

 

Županica Antonija Jozić, zajedno s gradonačelnikom grada Požege, održala je sastanak sa Goranom Martinovićem, rukovoditeljem poslovne jedinice Osijek u Hrvatskim cestama. Tema sastanka bila je redovno i investicijsko održavanje državnih cesta na području Požeško-slavonske županije koje su u nadležnosti sektora Osijek.

O projektima se kratko osvrnula županica i naglasila kako se radi o velikim projektima u milijunskim iznosima od otprilike 50 milijuna kuna : „U tijeku su brojni projekti kojima se projektira rekonstrukcija državnih cesta, a neki od projekata spremni su za provedbu. Radi se o rekonstrukciji državne ceste DC47 dionica Lipik-​Dobrovac, rekonstrukciji mosta Kusonje na državnoj cesti DC38, rekonstrukciji raskrižja državnih cesta u naselju Brestovac i Jakšić kroz izgradnju kružnih tokova, rekonstrukciji državne ceste DC525 Pleternica-Bilice te rekonstrukciji državne ceste kroz grad Požegu – od novih kružnih tokova do trgovačkog centra".

Na sastanku s gospodinom Goranom Martinovićem također se razgovaralo i o planovima za buduće razdoblje, a vezano za održavanje i investicijsko održavanje cesta u nadležnosti Hrvatskih cesta.

„Zatražila sam da se radi projektna dokumentacija za rekonstrukciju državne ceste kroz naselje Vidovci i Dervišaga sa izgradnjom obostranih nogostupa i kolnih ulaza kako bi se u nekom slijedećem periodu moglo pristupiti i rekonstrukciji te državne ceste do samog ulaza u Požegu, obzirom da se dio ceste u dionici od 2,5 do 3 km nije rekonstruirao. U to naravno ulazi i oborinska odvodnja, kolni ulazi, nogostupi s obje strane, mostovi, a gdje bude bilo potrebno i pješački prijelazi. Sve naravno po standardima kako to Hrvatske ceste i rade." – istaknula je županica.

Pročitano 1851 puta