Četvrtak, 15 Srpanj 2021 14:57

„Kroz naredne četiri godine želim surađivati s vama, ljudima koji imaju viziju razvoja gospodarstva naše županije, te pokazati investitorima zašto bi se trebali odlučiti za našu županiju“

 

Županijska komora Požega održala je sjednicu Gospodarskog vijeća Županijske komore Požega u svojim prostorijama. Sjednici Gospodarskog vijeća uz predsjednika Županijske komore Požega Luku Balenovića, Zvonimira Savića, glavnog ekonomista HGK i posebnog savjetnika predsjednika Vlade RH, koji se javio putem video veze, predstavnika HAMAG BICROa, predstavnika ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, gospodarstvenike Požeško – slavonske županije, sudjelovala je i županica Antonija Jozić.

Nakon kratkog uvodnog izlaganja Luke Balenovića, predsjednika Županijske komore Požega, nazočnima se obratila županica Jozić uvodnim pozdravima.

„Proteklih osam godina, kao gradonačelnica Pleternice, upoznala sam se sa svima vama gospodarstvenicima te smo intenzivno surađivali, a sada imam čast obnašati dužnost županice te se nadam da ćemo dosadašnju izvrsnu suradnju još produbiti.

Kao osoba koja dolazi iz poduzetničke obitelji, i koja se već dugi niz godina bavi time, moram reći kako mi je poduzetništvo od malih nogu usađeno u način razmišljanja. Poduzetništvo nije posao na koji odeš, a po svršetku radnog vremena više ne razmišljaš o njemu, nego se s njim budiš, prolaziš kroz dan te naposljetku navečer ideš spavati. O tome svjedočim i sama te životno razumijem probleme poduzetnika.“ - rekla je županica te dodala kako će Županija učiniti sve potrebno kako bi svakom poduzetniku, gospodarstveniku i poljoprivredniku olakšala poslovanje.

Naglasila je kako i 30 godina nakon uspostave suverene i moderne države, još uvijek postoji mišljenje kako su država ili jedinice lokalne ili regionalne samouprave, te koje bi trebale otvarati tvrtke.

„Tvrtke otvarate vi, radna mjesta kreirate vi, naši gospodarstvenici, a mi smo oni koji moramo stvoriti okruženje za vaš poduzetnički pothvat, kako bi ga vi što lakše ostvarili.“ – rekla je napominjući kako se to ostvaruje kroz jednostavne administrativne procedure osnivanja, jednostavnije administrativne procedure, porezne reforme i ostalo.

Županica je kazala i kako su jedinice lokalne i regionalne samouprave osnivači poduzetničkih zona i centara koji su prilika za nove gospodarstvenike.

„U našoj županiji postoje brojni projekti koje vi sami provodite. Često oni nisu dovoljno medijski popraćeni, a brojni od vas samozatajno i vrijedno marljivo rade. No, da bi se stvorilo pozitivno poslovno okruženje, jako je važno da vaši pozitivni primjeri budu i vidljivi i ljudima poznati. Zato želim kroz naredne četiri godine surađivati s vama, ljudima koji imaju viziju razvoja gospodarstva naše županije te pokazati investitorima zašto bi se trebali odlučiti za našu županiju.“ – kazala je županica.

Na kraju je zaključila kako kroz mehanizam oporavka i otpornosti Republika Hrvatska ima na raspolaganju 6,3 milijarde eura bespovratnih sredstava.

Pročitano 11854 puta