Nedjelja, 22 Kolovoz 2021 08:06

Hodočašće u Voćin

Brojni hodočasnici u ranim jutarnjim satima, nakon molitve u crkvi sv. Mihaela Arkanđela u Stražemanu, krenuli su po 58. put Gospi Voćinskoj. Kolona hodočasnika krenula je na put dug 35 kilometara preko Doljanaca, Poljanske, Leštata, Zvečeva, Djedovice do marijanskog svetišta u Voćinu, župne crkve Pohoda Blažene Djevice Marije, gdje se tradicionalno na blagdan Gospe Voćinske održava središnje euharistijsko slavlje. Kolonu s križem predvodio je župnik stražemanske župe vlč. Robert Mokri.

Svake godine, hodočasnike, na njihovom prvom odmorištu, Leštatu, dočekaju i ugoste članovi Lovačkog društva Jelen sa vodom, sokovima i pekarskim proizvodima za okrjepu. Hodočasnike su obišli i čestitali im na požrtvovnosti, zamjenik županice Ferdinand Troha te zamjenik gradonačelnika Borislav Miličević.

Dolazak hodočasnika u Voćin bio je u poslijepodnevnim satima. Tamo su se priključili hodočasnicima iz drugih župa te nazočili euharistijskom slavlju koje je predvodio požeški biskup msgr. Antun Škvorčević u 18,30 sati.

Pročitano 206 puta