Petak, 24 Rujan 2021 10:34

Akademik Jakšić na prijemu kod županice

 

Županica Antonija Jozić u svom uredu susrela se s akademikom dr. sc. Milkom Jakšićem, voditeljem Zavoda za znanstveni i umjetnički radu u Požegi te dr. sc. Snježanom Jakobović, upraviteljicom Zavoda za znanstveni i umjetnički rad u Požegi.

Zavod za znanstveni i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Požegi djeluje od listopada 2009. godine, a osnovan je na inicijativu Požeško-slavonske županije, Gradskog poglavarstva grada Požege i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Akademik dr. sc. Milko Jakšić, imenovan je odlukom Predsjedništva HAZU voditeljem Zavoda za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Požegi u mandatnom razdoblju od četiri godine počevši od 29. siječnja 2021. godine. Akademik Jakšić rođeni je Požežanin, doktorirao na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Voditelj je laboratorija, znanstveni savjetnik u trajnom zvanju na institutu Ruđer Bošković. Voditelj je i istraživačke jedinice za fiziku i tehnologiju ionskih snopova nacionalnog Centra izvrsnosti za napredne materijale i senzore.

Akademik Jakšić i županica Jozić prilikom susreta razgovarali su o suradnji Zavoda za znanstveni i umjetnički rad u Požegi sa Požeško – slavonskom županijom. Županica je iskazala potporu radu Zavoda i naglasila kako Županija izdvaja sredstva iz proračuna za rad Zavoda. Akademik Jakšić upoznao je županicu Jozić i sa planiranim projektima, a nakon sastanka sa županicom, sastat će se i sa gradonačelnikom Požege, kako bi i njega upoznali sa svojim radom.

Pročitano 489 puta