Srijeda, 03 Studeni 2021 15:55

Svečano dodijeljeni Ugovori o dodjeli financijskih sredstava gradovima Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2021.

 

Nakon dodjele financijske potpore općinama za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2021. godini, Središnji državni ured za demografiju i mlade izdvojio je sredstva i za gradove indeksa razvijenosti I. - IV. skupine. Program se provodi već drugu godinu zaredom, a ovoga puta, svečano uručivanje ugovora održalo se u Interpretacijskom centru Terra Panonica u Pleternici.

Za sve gradove čiji su prijavljeni projekti prošli na objavljenom javnom pozivu, u Državnom proračunu Republike Hrvatske osiguran je iznos od 3.262.500 kuna.

Okupljenima su se uvodno obratili gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić i državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić koja je potpisane ugovore svečano uručila gradonačelnicima.

Županica Jozić istaknula je kako nepovoljne demografske trendove ne može promijeniti jedan gradonačelnik, župan ili državna tajnica nego je to problem svih nas, od najnižih razina do Vlade RH.

„To je pitanje svih nas, ali naravno i svih onih drugih aktera koji stvaraju povoljna poslovna okruženja, nova radna mjesta jer samo snažno gospodarstvo najbolji je odgovor na demografske izazove s kojima se suočava Republika Hrvatska.” - naglasila je županica.

Državna tajnica Željka Josić naglasila je kako joj je drago što se nalazi u Gradu Pleternici koji je od ove godine uveo gradski doplatak za najmlađe te je pohvalila i aktivnosti drugih gradova.

„Središnji državni ured za demografiju i mlade i dalje će ostati otvorenih vrata, i dalje ćemo kreirati potpore koje su namijenjene našim lokalnim jedinicama kako bi zadržale svoje stanovništvo te kako bi omogućili roditeljima da kvalitetnije usklađuju svoje obiteljske i poslovne obveze. Ovo su gradovi koji imaju i svoje demografske mjere te odskaču od drugih što treba poticati i promicati.“ - rekla je gospođa Josić.

 

Izvor fotografija: Grad Pleternica

 

Pročitano 2327 puta