Ponedjeljak, 08 Studeni 2021 19:03

Prijem polaznika 24. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić"

 

U Velikoj vijećnici Županije, županica Antonija Jozić ugostila je polaznike Ratne škole „Ban Josip Jelačić" koji su od 08.-09. studenog na studijskom putovanju kroz Požeško-slavonsku županiju gdje će se upoznati s investicijskim potencijalima, prirodnim vrijednostima i resursima, te aktivnostima i projektima koji se provode za razvoj ovih krajeva.

Ratna škola „Ban Josip Jelačić" Hrvatskog vojnog učilišta "Franjo Tuđman" najviša je vojno-civilna obrazovna institucija u Republici Hrvatskoj koja obrazuje visoke časnike oružanih snaga i druge državne dužnosnike kako bi završetkom Ratne škole bili prepoznati kao budući strateški nacionalno sigurnosni vođe. U Ratnoj školi poseban je naglasak na razvoju polaznika kao karakternih strateških lidera koji mogu kritički i kreativno razmišljati u složenom i neizvjesnom globalnom okružju.

Županica je polaznicima Ratne škole "Ban Josip Jelačić" ukratko predstavila našu županiju te im uručila poklone, zahvalila na dolasku te istaknula kako vjeruje da će terenski posjet našoj županiji polaznicima Ratne škole približiti sve ono što o njoj uče i teorijski.

„Nama vojnicima jako je bitno da poštujemo dignitet, dostojanstvo i ratna zbivanja Domovinskog rata, a zapadno-slavonsko ratište i ova bojišnica imaju puno toga za reći časnicima oružanih snaga. Do danas su Ratnu školu završila 323 polaznika, među kojima su 264 polaznika iz Republike Hrvatske i 59 inozemnih polaznika, a u tijeku je školovanje 24. naraštaja Ratne škole u kojemu je ukupno 11 polaznika." – rekao je brigadir Mijo Kožić, načelnik Ratne škole, te istaknuo kako je sedam polaznika iz Republike Hrvatske, a četiri polaznika pripadnici su oružanih snaga stranih zemalja, obnašatelji najviših vojnih i civilno-vojnih dužnosti.

Pročitano 369 puta