Ponedjeljak, 22 Studeni 2021 14:59

„Županija ulaže značajna sredstva za poboljšanje uvjeta školovanja“

 

Na Poziv Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kroz Program podrške brdsko-planinskim područjima, Požeško-slavonska županija prijavila je projektni prijedlog za obnovu krovišta OŠ Ivan Goran Kovačić u Velikoj, gdje je i održano potpisivanje ugovora s ravnateljem škole Zdravkom Barunom te predstavnicom izvođača radova firme L-projekt d.o.o..

Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovala je požeško-slavonska županica Antonija Jozić, kao i ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije Senka Horvat te predstavnik Općine Velika Valentin Raguž.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 771.077,50 kn, od čega su radovi 752.577,50 kn, a nadzor 18.500,00 kn. Ovaj Projekt proveden je uz financijski doprinos Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sa 300.000,00 kn, dok ostatak troškova snosi Požeško-slavonska županija.

Ravnatelj Barun pozdravio je nazočne, zahvalio svima koji su radili na projektu i omogućili da se projekt ostvari te istaknuo kako je projekt značajan za osnovnu školu u Velikoj jer je krovište postavljeno 1972. godine te je sanacija neophodna.

Županica Jozić rekla je kako vjeruje da će izvođač poštovati rokove koji su definirani ugovorom te da će projekt biti završen na vrijeme.

„Požeško-slavonska županija uistinu skrbi o svih svojih 18 ustanova koje su vezane za obrazovanje, uz đačke domove. Ulažu se značajna sredstva u investicijsko održavanje i poboljšanje uvjeta školovanja naše djece, u osnovnim i srednjim školama.“ – rekla je županica te istaknula kako se u ovome trenutku na području naše županije provode projekti vezani za školstvo u iznosu od 8 milijuna i 156 tisuća kuna od čega najznačajniji iznos odlazi na izgradnju restorana Đačkoga doma u Požegi u iznosu od 6 milijuna i 300 tisuća kuna.

Županica je također naglasila kako se rade analize potreba vezano za uspostavu jednosmjenskog rada u našim osnovnim školama, a za projektnu dokumentaciju, u idućoj godini, osigurana su sredstva iz proračuna.

Prema Ugovoru s izvođačem radova, trajanje radova projekta „Obnova krovišta Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Velika“ je 90 kalendarskih dana, a bitno je za napomenuti da je u 2020. godini završena energetska obnova škole u vrijednosti od 4.088.707,28 kn kojom se ostvarila ušteda toplinske energije u iznosu od 57,94% u odnosu na stanje prije energetske obnove.

Pročitano 365 puta