Petak, 03 Lipanj 2022 13:41

Otvorenje novog terena Nogometnog kluba Slavija

Održana je završna konferencija i otvorenje saniranog terena Športsko rekreacijskog centra Slavija u Pleternici. Projekt je financiran u sklopu natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2021. godini., sredstvima Ministarstva turizma i sporta. Trajanje provedbe projekta je od 10.5.2021. do 30.6.2022.

Cilj projekta bila je sanacija terena, a u svrhu bavljenja sportom djece i mladih grada Pleternice, a ponajviše osjetljivih skupina građana.

 „Dočekali smo trenutak obnove, sanaciju terena koja će ići na dobrobit svima onima koji će ga koristiti. Mogu samo ponoviti da je ovaj projekt krenuo u jubilarnoj 95. godini postojanja Nogometnog kluba Slavija, prošle godine, a sada je završen. U tom vremenu gdje je bila neophodna sanacija, jer Slavija ima registrirano oko 180 igrača u svih 7 selekcija.“ – rekao je predsjednik Nogometnog kluba Slavija, Marinko Markota.

Gradonačelnica Marija Šarić obratila se ispred Grada Pleternice koji je bio nositelj projekta. „Ovo je samo jedan u nizu projekata koji završavamo, a koji služi upravo za naše najmlađe. Za djecu i mlade koji će, nadamo se, uz ovakve kvalitetne sadržaje stasati u kvalitetne i zdrave odrasle osobe, a to je preduvjet razvoja ne samo našeg grada nego svih ruralnih sredina. Zahvaljujem se Ministarstvu ruralnog turizma i sporta jer nas prati kroz brojne projekte, ne samo sportske, nego i projekte uređenja i stavljanja u funkciju kulturne i prirodne baštine.“

„Zadovoljstvo je danas biti na terenu Nogometnog kluba Slavija i svjedočiti ljepoti saniranog terena. Koristim priliku da čestitam svima koji su se potrudili da ovaj projekt omoguće – da djeca rastu i bave se sportom, jer to je čista afirmacija zdravog načina života. Kad se bave sportom, onda ih i karakterno podižemo. Vjerujem da će ova lijepa priča iz Pleternice dobiti svoj nastavak, kako i u ovom gradu, tako i u drugim dijelovima naše Županije.“ – rekao je zamjenik županice Ferdinand Troha.

Krešimir Šamija, ravnatelj Uprave za sport Ministarstva turizma i sporta rekao je kako je ovo jedan od stotinjak projekata ovakve vrste u protekle tri godine te da je u pripremi odluka za ovogodišnje financiranje još 40-ak projekata u vrijednosti oko 30 milijuna kuna.  „Ovakvi projekti omogućuju povećanje aktivnosti naših najmlađih, jer upravo u toj dobi se stječu navike koje kasnije nosimo kroz život. S druge strane, ovakvi projekti imaju važnost za postizanje vrhunskih sportskih rezultata. Ovakvi projekti i ovakva mala mjesta dokazuju da postoje ljudi i sustav sporta koji rade i omogućavaju da Hrvatska bude prepoznatljiva.“ – rekao je ravnatelj Šamija.

 

Izvor fotografija: slavonski.hr 

Pročitano 302 puta