Ponedjeljak, 13 Lipanj 2022 14:17

II. godišnja konferencija savjeta mladih u Republici Hrvatskoj

 

U sabornici Hrvatskog sabora, dana 13. lipnja 2022. godine, održana je II. godišnja konferencija savjeta mladih u Republici Hrvatskoj na kojoj su sudjelovali predsjednica Savjeta mladih Požeško-slavonske županije Lara Mandić, član Savjeta mladih Požeško-slavonske županije Matias Buće i Karlo Rek, predsjednik Savjeta mladih grada Pakraca.

Konferenciju po drugi put organizira Savjet za mlade Vlade Republike Hrvatske u suradnji sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade te pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora.

Pod temom „Mladi kao nositelji razvoja hrvatskog društva“, Konferencija je okupila predstavnike savjeta mladih i potaknula ih na međusobno povezivanje i dijalog te isticanje važnosti što većeg uključivanja mladih u sve sfere suvremenog društva, jer mladi mogu pružiti izniman doprinos u ovim izazovnim vremenima.

Na konferenciji su sudjelovali i visoki državni dužnosnici Hrvatskog sabora, Vlade Republike Hrvatske, kao i predstavnici regionalne i lokalne vlasti u Republici Hrvatskoj.

Premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Republike Hrvatske Gordan Jandroković otvorili su godišnju konferenciju Savjeta mladih, prikazali uspjehe te nazočnima uputili nekoliko poruka, savjeta i očekivanja.

Izvor: Savjet mladih Požeško-slavonske županije

Pročitano 1166 puta