Petak, 15 Srpanj 2022 08:12

Potpisan ugovor za projekt „Rekonstrukcija rasvjete u školsko-sportskoj dvorani OŠ Lipik“

 

U prostorijama Osnovne škole Lipik, dana 14. srpnja, potpisan je ugovor s izvođačem radova, tvrtkom “T Plus” iz Lipika te stručnim nadzorom „ZIV- TICA“ iz Zagreba, a uz ravnateljicu škole Klaudiju Kovač te predstavnike izvođača radova i stručnog nadzora, potpisivanju ugovora nazočili su i požeško-slavonska županica Antonija Jozić, gradonačelnik grada Lipika Vinko Kasana, te ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije Senka Horvat.

Požeško-slavonska županija prijavila je projekt rekonstrukcije rasvjete na Poziv Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a isti će se realizirati u okviru Programa održivog razvoja lokalne zajednice, dok pomoć u pripremi i provedbi cjelokupnog projekta pruža Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije.

Ravnateljica lipičke osnovne škole Klaudija Kovač zahvalila je Požeško-slavonskoj županiji na iskazanoj potpori kao i Gradu Lipiku na konstantnoj podršci koju u svim segmentima pruža OŠ Lipik. „Ovim projektom postići će se velika ušteda što je izuzetno važno, posebno u vremenima u kojima dolazi do poskupljenja energenata.“ – naglasila je ravnateljica Kovač te istaknula kako su matična škola u Lipiku te područna škola u Dobrovcu također energetski obnovljene.

Ukupna vrijednost nadolazećih radova iznosi 598.750.00 kuna, pri čemu 250 tisuća kuna osigurava Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a preostali iznos od 348.750,00 kuna sufinancirat će Požeško-slavonska županija.

Gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana naglasio je kako se OŠ Lipik idealno uklapa u proaktivni pristup razvoja. „Osim ovih uspješnih projekata to se vidi i u učeničkim uspjesima, ali i programu produženog boravka u koji se uključio i Grad Lipik, te nizu drugih aspekata u kojima se odlično odražava naša zajednička suradnja.“ - rekao je gradonačelnik Kasana osvrnuvši se i na niz drugih kapitalnih projekata koji se paralelno odvijaju na području Lipika.

„Uistinu je zadovoljstvo biti u Lipiku jer je Lipik sredina u kojoj se osjeća zajedništvo, međusobno razumijevanje i potpora, što rezultira uspješnim rezultatima. Ne postoji puno takvih sredina u kojima i politika, ali i obrazovanje te gospodarstvo, kao i cjelokupna zajednica tako uspješno funkcionira.“ – rekla je županica Jozić u svome obraćanju čestitavši pri tome gradonačelniku Kasani i ravnateljici Kovač, istaknuvši kako je njezin proaktivni pristup te način kako se nosi sa svim izazovima idealan primjer dobre prakse.

Izvor fotografija: compas.com.hr

Pročitano 2137 puta