Petak, 29 Srpanj 2022 07:18

Trenutno stanje u Požeško-slavonskoj županiji dana 29. srpnja 2022. godine

 

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivan 101 slučaj zaraze korona virusom (COVID-19), 7 osoba je hospitalizirano, 94 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 0 osoba, a ukupno je testirano 104383 osoba.  Na posljednjem testiranju obrađeno je 30 uzoraka, od kojih je 21 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Preporuke i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za osobe koje prelaze državnu granicu Republike Hrvatske.

Zbog trenutne situacije na području županije, od 15. ožujka COVID ambulanta u Požegi privremeno prestaje s radom te će po potrebi ponovno biti uspostavljen rad. Testiranja se i dalje provode u ostalim ustanovama koje su provodile testiranja na COVID-19.

Sve Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Sve upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze korona virusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Sve informacije vezane uz korona virus možete pronaći na internetskim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Pripravnost epidemiološke službe
098/9829-204

Pročitano 1498 puta