Petak, 05 Kolovoz 2022 10:56

U prigodi obilježavanja 27. obljetnice VRO „Oluja 95.“ u Pakracu i Lipiku položeni vijenci i svijeće

 

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice Vojno redarstvene akcije Oluja, predstavnici Grada Pakraca i Lipika predvođeni pakračkom gradonačelnicom Anamarijom Blažević, predsjednikom pakračkog Gradskog vijeća Miroslavom Ivančićem te predsjednikom Gradskog vijeća grada Lipika Slobodanom Katunarom, položili su vijence i zapalili svijeće pored spomen obilježja u Pakracu i Lipiku.

Ispred Požeško-slavonske županije prigodnom obilježavanju veličanstvene pobjede hrvatskih branitelja prisustvovao je Željko Obradović, pročelnik UO za poslove župana i županijske skupštine i županijski tajnik, kao i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Pakraca i Lipika.

Zajednički vijenci i svijeće položeni su kod poprsja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na pakračkom trgu, pored spomen-obilježja na Trgu bana Josipa Jelačića u Pakracu, kod spomen ploče poginulim braniteljima u Donjim Grahovljanima, kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima u Dobrovcu, pored spomenika na Trgu hrvatskih branitelja u Lipiku, te pored spomen-obilježja poginulim braniteljima na lipičkom gradskom groblju.

Nakon odavanja počasti svima onima koji su svoje živote ugradili u temelje suvremene Republike Hrvatske, program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti završen je euharistijskim slavljem za poginule hrvatske branitelje u župnoj crkvi sv. Franje Asiškog u Lipiku.

Izvor fotografija: Lipički compas

Pročitano 471 puta