Subota, 03 Rujan 2022 13:22

Svečanom sjednicom obilježen Dan Virovitičko-podravske županije, premijer Andrej Plenković: “Ovo je izrazito kreativna i poduzetna županija”

Svečanom sjednicom Skupštine Virovitičko-podravske županije, obilježen je Dan Virovitičko-podravske županije. Ovogodišnja svečana sjednica održana je u Kazalištu Virovitica, a između ostalih nazočio joj je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, županica Antonija Jozić te brojni drugi uzvanici.

Sve prisutne na početku je pozdravio predsjednik Županijske skupštine Dinko Begović te zahvalio županijskim vijećnicima na suradnji i marljivom radu u donošenju odluka važnih za sve stanovnike Virovitičko-podravske županije.

U svom govoru župan Igor Andrović se osvrnuo na brojne projekte koji su odrađeni od posljednjeg Dana županije. „Teško je nabrojati sve što je iza nas u zadnjih 365 dana, ali možemo se pohvaliti da su na području Virovitičko-podravske županije od 2017. ugovorena europska sredstva u iznosu od gotovo 2,5 milijardi kuna. Tu su možda projekti koji se i „vizualno ne vide“, kao aglomeracije, ali tu su i projekti koji su promijenili vizuru gradova i općina, ali i projekti koji će doprinijeti boljem standardu građana“ – rekao je župan Andrović.

Čestitkama u povodu Dana županije pridružio se i premijer Andrej Plenković, koji je naglasio kako mu je drago što je imao priliku otvoriti 25. Međunarodni sajam Viroexpo uoči održavanja svečane sjednice. Pohvalio je i ulaganja u vrtiće, škole, visoko obrazovanje, sport, turizam i kulturnu baštinu te se osvrnuo na izgradnju brze ceste. „Moramo prometno bolje integrirati Virovitičko-podravsku županiju, nastaviti s brzom cestom Farkaševac – Bjelovar pa onda prema Virovitici i prema mađarskoj granici, odnosno Terezinom Polju. Sve skupa od Vrbovca do Mađarske granice je 94 kilometra i smatram da je to strateški važno za ovaj kraj. Kada kompletiramo povezivanje brzim cestama Koprivnicu, Bjelovar, Viroviticu i Požegu, onda možemo reći da smo napravili onaj ključni iskorak za pravu, modernu, učinkovitu prometnu, a u biti razvojnu infrastrukturu Podravine i Slavonije.“ – rekao je Plenković. Istaknuo je kako će Hrvatska ulaskom u schengenski prostor i europodručje “zaokružiti europski put” i tako postati jedna od 15 država koje su u NATO-u, EU, europodručju i schengenskom prostoru.

Izvor: www.vpz.hr

Pročitano 1896 puta