Nedjelja, 25 Rujan 2022 20:21

U Gradu Kutjevu otvorena izložba na temu „Alojzije Stepinac – utjecaj komunističke propagande na stvaranje negativne slike o zagrebačkom nadbiskupu”

 

Zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, dekan Medicinskog fakulteta Osijek prof. dr. sc. Ivan Mihaljević, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu i meštar kapelan Zmaja Osječkog od svetog Josipa prof. dr. sc Vladimir Dugalić, dekan Pedagoškog fakulteta i rektor Evropskog univerziteta Brčko distrikt te zmaj vinjansko-bekteški prof. emeritus Radoslav Galić, te župnik Župe Kutjevo Ivan Štivičić, u Kinodvorani Kutjevo prisustvovali su otvorenju izložbe na temu „Alojzije Stepinac – utjecaj komunističke propagande na stvaranje negativne slike o zagrebačkom nadbiskupu”.

Izložba je održana u organizaciji Đakovačko-osječke nadbiskupije, Družbe „Braće Hrvatskog Zmaja“ - Zmajski stol u Osijeku i Zmajski stol u Požegi, kao i Ogranka Matice hrvatske u Osijeku, a prilikom otvorenja izložbe prikazan je film o bl. Alojziju Stepincu iz komunističkog vremena.

Na samome kraju programa u ime Zmajskog stola DBHZ u Požegi, Branko Mihalj zahvalio je na predavanju i otvorenju izložbe.

Izvor fotografija: kutjevacki.hr

Pročitano 2969 puta