Četvrtak, 29 Rujan 2022 13:41

Održane svečanosti u prigodi 25. obljetnice uspostave Požeške biskupije

 

Na dan 25. obljetnice uspostave Požeške biskupije i svetkovine Obljetnice posvete Katedrale, u Dvorani sv. Terezije Avilske u Požegi, Požeška biskupija organizirala je svečanost na kojoj je, među ostalim, predstavljena monografija „Požeška katedrala“.

Svečanosti su, uz biskupa msgr. dr. sc. Antuna Škvorčevića prisustvovali brojni gosti među kojima su bili i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, gradonačelnik Grada Požege dr. sc. Željko Glavić, predstavnici županijskih gradova i općina, ravnatelji škola, saborska zastupnica Martina Vlašić Iljkić, te brojni drugi uglednici iz gospodarskog, vjerskog, kulturnog i društvenog života.

Knjigu su prikazali akademkinja Željka Čorak, prof. dr. sc. Sanja Cvetnić i dr. sc. Katarina Horvat-Levaj, a prigodnu riječ uputio je i požeški biskup msgr. dr. sc. Antun Škvorčević.

U prigodi svetkovine Obljetnice posvete Katedrale u stolnoj crkvi sv. Terezije Avilske održano je euharistijsko slavlje koje je predvodio požeški biskup msgr. Antun Škvorčević na kojemu se spomenuo i 25. godišnjice svoga biskupskog ređenja. Pri svršetku slavlja zaslužnim pojedincima uručio je medalju Požeške biskupije s poveljom zahvalnosti, a uz kanonike i svećenike iz središnjih biskupijskih ustanova, euharistijskom slavlju u Katedrali prisustvovali su i župnici požeških gradskih Župa, svećenici Katedralnog arhiđakonata i drugi svećenici, napose arhiđakoni i dekani, kao i predstavnici lokalne vlasti, županica Antonija Jozić te gradonačelnik Željko Glavić.

Izvor: pozeska-biskupija.hr

Pročitano 1416 puta