Četvrtak, 29 Rujan 2022 15:15

Policijska uprava požeško-slavonska svečano obilježila Dan policije

 

Uz polaganje vijenaca i odavanje počasti na Trgu 123. brigade uz Spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima, svetu misu za poginule pripadnike MUP-a održanu u crkvi sv. Lovre, te središnju svečanost u zgradi Policijske uprave, PU požeško-slavonska proslavila je Dan policije te blagdan njihova nebeskog zaštitnika svetog Mihovila.

Na svečanom obilježavanju istaknuto je kako je prema rezultatima ukupne razriješenosti kaznenih djela u 2021. godini koja je iznosila 90,5 posto PU požeško-slavonska došla do samog vrha Republike Hrvatske, unatoč svim krizama koje su ih zadesile prošle godine.

„Iza nas je zahtjevna godina u kojoj smo imali migracijsku krizu, korona krizu, krizu u Ukrajini. Sve su to događaji koji uveliko utječu i na rad policije, ali i na sigurnosno stanje na području Policijske uprave požeško-slavonske, kao i na ponašanje ljudi. Usprkos svim tim krizama na području naše Policijske uprave stanje sigurnosti je na visokom nivou. To govore i rezultati koje smo ostvarili u prošloj godini, kao i u ovih prvih 9 mjeseci.” – istaknuo je u svom govoru načelnik Željko Grgić

“U prošloj godini imali smo 755 kaznenih djela, dok je ukupna razriješenost kaznenih djela bila 90,5 %, što je prvi put da se dogodilo da je ukupna razriješenost prešla 90%, a po rezultatima došli smo na sam vrh Republike Hrvatske. Što se tiče prometa, i tu su nam rezultati dobri. Zbog svih navedenih rezultata ove godine pohvaljeno je 18 policijskih službenika predloženih od njihovih neposrednih rukovoditelja. Sve su to službenici koji su u svom radu bili odgovorni, profesionalni i motivirani.“ – istaknuo je načelnik.

Nakon govora načelnika prisutnima se obratio gradonačelnik Grada Požege dr. sc. Željko Glavić koji je čestitavši nagrađenima pohvalio i rad PU požeško-slavonske. „Požeški građani, ali isto tako i gosti i prolaznici, upravo se zbog takvih rezultata vašega rada u ovome gradu osjećaju sigurno.“ – rekao je gradonačelnik.

Županica Antonija Jozić čestitala je PU Požeško-slavonskoj na svemu onome što su u proteklom periodu učinili i radili kako bi ispunili onu svoju osnovnu funkciju, a to je zaštita građana Republike Hrvatske.

„Prošle subote u Požegi je održan Memorijalni turnir ZUHBDRP  na kojem je istaknuto da su prvi dragovoljci u domovinskom ratu bili pripadnici policije. Bili su ljudi koji su se tada u uspostavi Republike Hrvatske prvi stavili na raspolaganje domovini. Ono što je učinjeno u vrijeme domovinskog rata sloboda je koja je krvlju plaćena, neovisnost koja je izborena. Danas je na svima nama da je očuvamo, sačuvamo, a veliki element sigurnosti i očuvanja domovine leži na svima vama, pripadnicima policije. Stoga na tom vašem putu neka vas čuva vaš nebeski zaštitnik sveti Mihovil.“ - rekla je županica u svome obraćanju te rekla kako u budućnosti više želi da svjedočimo preventivnim akcijama, a manje onim drugima.

Policijska uprava požeško-slavonska tijekom godine surađivala je s brojnim ustanovama, udrugama i drugim institucijama te su tako dvije zahvalnice za suradnju dobili Županijski lovački savez i Osnovna škola Zdenka Turkovića iz Kutjeva, a 18 policijskih službenika, za profesionalno, odgovorno i stručno postupanje u izvršenju zadaća, dobilo je priznanja i pohvalnice.

Pročitano 710 puta