Srijeda, 05 Listopad 2022 19:27

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna održano predavanje za prosvjetne djelatnike i roditelje

 

Društvo "Naša djeca" grada Požege u suradnji s udrugom „Mali princ“ i Savezom društava „Naša djeca“ Hrvatske, a u sklopu ovogodišnjeg Dječjeg tjedna, u Gradskoj knjižnici Požega, organizirali su predavanja i edukacije za roditelje i učitelje. Stručnom skupu, uz suorganizatora Dječjeg tjedna - Grada Požege i pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maje Petrović, prisustvovao je i zamjenik županice Ferdinand Troha.

„Kako postići uspješnu suradnju roditelja i škole“, „Terapijski pristup za roditelje i djecu s autizmom i ADHD-om“, „Problematika vezana uz odrastanje i život djece s teškoćama u ponašanju“ teme su predavanja koje su održale profesorica pedagogije Mirela Sučević, dipl.soc. pedagog Franca Puškarić te Danijela Medilović ispred udruge "Mali princ" iz Požege.

Ispred županije požeško-slavonske i u ime županice Antonije Jozić prisutnima se obratio i zamjenik županice Ferdinand Troha koji je ovim putem iskoristio priliku te svim prosvjetnim radnicima i učiteljima čestitao njihov dan, 05. listopada.

„Želim vam svima puno uspjeha u radu, puno one dobrote koju imaju samo učitelji jer su učitelji iskon svih profesija. Glazbenici stvaraju glazbu, drugi umjetnici slikaju, kipari izrađuju kipove, inženjeri grade objekte i mostove, znanstvenici otkrivaju neke nove spoznaje, ali da nema učitelja ne bi bilo svih tih profesija i upravo zato je ta profesija bitna. Jako je dobro što ste na skup pozvali roditelje te se nadam da ćete poslije ovoga predavanja biti obogaćeni za ona iskustva koja će još više unaprijediti vaš rad.“ – rekao je Troha.

Pročitano 727 puta