Petak, 14 Travanj 2023 11:02

U prigodi obilježavanja Dana Požeško-slavonske županije položeni vijenci i služena sveta misa

 

Povodom Dana Požeško-slavonske županije, pored spomen obilježja hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade u Požegi, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u čast svima onima koji su utkali svoje živote za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

Vijence i svijeće položili su predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković zajedno sa potpredsjednikom Vlade i ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom te ministrom znanosti i obrazovanja Radovanom Fuchsom, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Anamarija Blažević, Požeško-slavonska županija na čelu sa županicom Antonijom Jozić, Grad Požega na čelu s gradonačelnikom Željkom Glavićem. Zajednički vijenac položili su čelnici gradova i općina Požeško-slavonske županije, a počast svim hrvatskim braniteljima odala je Vojarna 123. brigade hrvatske vojske na čelu sa zapovjednikom Milom Valentićem te Policijska uprava Požeško-slavonske županije na čelu s načelnikom Željkom Grgićem, zajedno sa voditeljem Područnog odjela za poslove obrane Požega Slavkom Matijevićem.

Vijenac je položilo i izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije, izaslanstvo Socijaldemokratske partije Požeško-slavonske županije, te izaslanstvo Domovinskog pokreta Požeško-slavonske županije, a molitvu i blagoslov predvodio je župnik župe sv. Terezije Avilske, velečasni Mario Večerić.

Euharistijsko slavlje u prigodi Dana Požeško-slavonske županije održano je Katedrali sv. Terezije Avilske dan uoči svečanog obilježavanja, a predvodio ga je požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.

Izvor fotografija: PSŽ/pozeska-biskupija.hr

Pročitano 834 puta