Zamjenici župana

 

 

vedran

Vedran Neferović, prof.

Zamjenik župana za društvene djelatnosti

Rođen 3. veljače 1973. godine u Požegi. Oženjen, otac dvoje djece.

Osnovnu škole te srednju, Matematičko-informatičku školu završio u Požegi. Kineziološki fakultet, tada Fakultet za fizičku kulturu završio u Zagrebu.

U Policijskoj upravi požeško-slavonskoj radio od 1998. do 2000. godine kao službenik za specijalističko obrazovanje, u Osnovnoj školi Dobriše Cesarića u Požegi od 2002. do 2011. godine bio nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture te potom ravnatelj Tehničke škole u Požegi, do izbora za mjesto gradonačelnika.

Na neposrednim lokalnim izborima u lipnju 2013. godine izabran za gradonačelnika Požege, kao kandidat koalicije Hrvatske demokratske zajednice i HSP-a dr. Ante Starčević.

Na neposrednim lokalnim izborima 2017. godine postao zamjenik župana.

 

 


Željko Jakopović, dipl. ing.
Zamjenik župana za gospodarstvo
Rođen 7. veljače 1965. godine u mjestu Dobra Voda, općina Čaglin. Oženjen, otac dvoje djece, hrvatski branitelj. Osnovnu školu završio u Čaglinu, a Srednju medicinsku školu u Požegi. Diplomirao 1989. godine na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku. Kratko radio u Švicarskoj, a od 1990. godine neprekidno zaposlen u Kutjevu d.d., na poslovima voditelja stočarske proizvodnje.

Vlasnik uzornog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva.

U dva protekla mandata bio zamjenik načelnika Općine Čaglin i županijski vijećnik. Jedan od osnivača HSS-a, devedesetih godina, u općini Čaglin i Požeško-slavonskoj županiji.


Miroslav Grozdanić, dipl.ing.
Zamjenik župana kojeg biraju pripadnici srpske nacionalne manjine
Rođen 25. kolovoza 1964. godine u Sažijama pokraj Kamenske (Općina Brestovac). Oženjen , otac dvoje djece.  Živi u Lipiku.
Srednju šumarsku školu završio u Karlovcu, a Šumarski fakultet u Beogradu 1990. godine.

U Šumariji Pakrac radio do početka Domovinskog rata, a od 1996. godine aktivirao se u nevladinoj organizaciji, Srpskom demokratskom forumu., čiji je bio predsjednik i projekt menadžer za Zapadnu Slavoniju i Pakrac.

U drugom izbornom krugu (20. prosinca 2009. godine) prvoga izbora zamjenika župana Požeško-slavonske županije kojeg biraju pripadnici srpske nacionalne manjine, kao kandidat Demokratske partije Srba, većinom glasova izabran za požeško-slavonskoga dožupana.