Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Učenici Obrtničke škole Požega s međunarodnog natjecanja donijeli zlato i srebro

Učenici Obrtničke škole Požega s međunarodnog natjecanja donijeli zlato i srebro

S Međunarodnog natjecanja „Več znanja za več turizma“ u organizaciji Turističke zajednice Slovenije i Ministarstva obrazovanja Slovenije, koje se održalo u sklopu Međunarodnog sajma turizma i gastronomije Alpe Adria u Ljubljani, učenici Obrtničke škole Požega vratili su se s osvojenim zlatom i srebrom.

Zadatak natjecanja bio je osmislili novi gastro suvenir, a učenici smjera turističko-hotelijerski komercijalist za tu prigodu kreirali su suvenir naziva „Vinski zalogaj“, kojeg su razvili istražujući domaću gastronomsku ponudu i u suradnji s Gradskim muzejom Požega.

Okrunjeni suvenir sastoji se od tri proizvoda, Požeškog kitnkeza, Pandurovih krekera i čokoladnih pralina s vinom – Vinice, kojima su zaboravljenim gastro pričama dali novi sjaj i uspješno spojili i prezentirali ljubav Marije Terezije prema čokoladi i baruna Trenka prema vinu. Osim predstavljanja jedinstvenog suvenira koji je izazvao velik interes posjetitelja, na sajmu su predstavili i bogatu enogastronomsku ponudu Požeško-slavonske županije.

Pobjednički tim činili su učenici završnog razreda smjera turističko-hotelijerski komercijalist Obrtničke škole Požega, Lana Adžaga, Ines Đogolović, Lara Katušić, Ana Zelenika, Petar Vrgoč, Leon Drašković te Filip Baltić, a učenike su pripremile profesorica Marijana Levar i Helena Bunjevac-Grahovac.

Radosni i ponosni zbog uspjeha, pobjednički tim zahvale upućuje sponzorima, sugrađanima, medijima i svima koji su dali podršku projektu, a posebno drugim učenicima koji su pomogli u realizaciji i suradnjom doprinijeli vrhunskim rezultatima.

- Posebno zahvaljujemo našim kolegama, učenicima Obrtničke škole koji su nas podržavali svojim glasovima, modnim tehničarima koji su nam pripremili tekstilne dekoracije, našim stolarima koji su se pobrinuli za drvne elemente dekoracije, našim arhitektonskim tehničarima koji su bili glasna podrška, a posebno našim ugostiteljskim zanimanjima - kuharima, konobarima i turističko-hotelijerskim komercijalistima koji su sudjelovali u procesu izrade naših gastro suvenira. Ponosni smo na kolegijalnu snagu koju su pokazali učenici naše škole i dokazali koliko je važno međusobno surađivati jer tada ostvarujemo najbolje rezultate – poručuju iz Obrtničke škole Požega.

Više o projektu na poveznici.