Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Fantastične Plamene osvojile Kup Ružica Meglaj-Rimac

Fantastične Plamene osvojile Kup Ružica Meglaj-Rimac

Povijesni trenutak požeškog sporta zbio se u Sportskoj dvorani Tomislava Pirca u Požegi, a  glavne akterice bile su košarkašice Ženskog košarkaškog kluba Plamen.

Plamene su, u finalu Kupa Ružica Meglaj-Rimac s rezultatom 80:62, nadigrale dubrovačku Ragusu i osvojile prvi seniorski trofej u povijesti kluba.

- Osjećam se fantastično. Daj Bože da bude i naslov prvaka. Prvi put u životu i to na našem terenu, uspješno je osvojen Kup. Mi smo igrali bezbroj utakmica s Ragusom, nekad smo mi vodili 20 razlike, nekad su oni vodili 20 razlike i stalno smo imali te amplitude. Danas smo inzistirali upravo na tome da odigramo konstantno što je moguće duže u istom ritmu. Sada nam je cilj malo se odmoriti i malo posložiti. Već nas idući vikend čeka vrlo teška utakmica u Splitu, a dalje ćemo vidjeti što će biti – rekao je Vladimir Englman, trener Plamena.

Posebno treba istaknuti, kako je košarkašica Plamena, Emilija Podrug, za impresivnu igru primila tri nagrade i to za najbolju skakačicu, najbolju strijelkinju i najkorisniju igračicu (MVP) završnog turnira Kupa RH Ružica Meglaj-Rimac, a koje su joj uručili ravnatelj Uprave za sport pri Ministarstvu turizma i sporta Krešimir Šamija, predstavnik sponzora Plamen Požega Ivan Matijević te županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.

Srebrne medalje ekipi Raguse dodijelila je predsjednica Stručnog savjeta za žensku košarku i proslavljena bivša košarkašica Danira Bilić, a zlatne medalje požeškoj ekipi dodijelio je  gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić.

Nagradni ček pobjednicama uručio je glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Josip Jerko Vranković, pehar u trajno vlasništvo kapetanici Požege Jeleni Ivezić uručila je Danira Bilić, a Niko Rimac, unuk Ružice Meglaj-Rimac i košarkaš Dubrave uručio je veliki prijelazni pehar.

- Presretna sam. Od svih nas, iako nismo svi iz Slavonije, ovaj grad, ova županija jednostavno su zaslužili ovu zlatnu medalju. Sada ćemo se prvo odmoriti, već za vikend nas čeka teška utakmica u Splitu. Trebamo igrati ozbiljno, koncentrirano, hrabro i idemo osvojiti naslov – rekla je Jelena Ivezić, kapetanica Plamena.