Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Večer ponosne Šokadije: Održano Graničarsko šokačko sijelo

Večer ponosne Šokadije: Održano Graničarsko šokačko sijelo

Iako posljednje dvije godine u nešto drugačijem ruhu, Graničarsko šokačko sijelo ponovno je na jednom mjestu okupilo i prikazalo svu ljepotu i raskoš ponosne Šokadije.

Tradicija započeta još 2000. godine, prepoznata je i danas pa je tako Svečana dvorana Provansa u Zagrađu bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a podršku svojim dolaskom pružili su i požeško-slavonska županica Antonija Jozić, gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić te načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić.

- Drago mi je da ste se odazvali na još jedno u nizu Graničarsko šokačko sijelo, želim vam samo reći da se dobro provedete večeras. Malo Šokadije ne škodi, taman jednom godišnje, ali dovoljno da se svi koji to volimo, dobro proveselimo – rekao je u ime organizatora Igor Ančurovski.

Uz dobro poznate, ali i neke zaboravljene tamburaške stihove, na sijelu su šokačke vrijednosti zasjale u punom sjaju, a brojna mlada lica, svjedoče da te iste vrijednosti imaju spremne svoje baštinike koji će tradiciju Šokica i Šokaca čuvati od zaborava i dalje.