Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Ovo su najbolji sportaši i sportašice Grada Požege u 2023. godini

Ovo su najbolji sportaši i sportašice Grada Požege u 2023. godini

U Gradskom kazalištu Požega upriličeno je proglašenje najboljih sportašica i sportaša, sportskih ekipa i zaslužnih pojedinaca Grada Požege za 2023. godinu. Na prijedlog klubova, u izboru su sudjelovali članovi Izvršnog odbora Požeškog športskog saveza.

Najbolja sportašica je Emilija Podrug (Ženski košarkaški klub Plamen Požega), najbolji sportaš Grada Požege je Karlo Grgurić (Rukometni klub Požega), a najbolja sportašica s invaliditetom je Željka Peška (Športska udruga slijepih Zlatna dolina).

Nogometni klub Slavonija zaslužio je priznanje za najbolju mušku sportsku udrugu, najbolja ženska sportska udruga je Ženski košarkaški klub Plamen Požega, a najbolja udruga sportaša s invaliditetom je Športska udruga slijepih Zlatna dolina.

Prije dodjele priznanja, predsjednik Saveza Nino Abramović, naglasio je kako se kontinuirano radi na poboljšanju uvjeta i rješavanju problema sportaša, spomenuvši tako obnovu Sportske dvorane Tomislav Pirc, novu montažnu tribinu na igralištu Nogometnog kluba Požega, uređenje Gradske kuglane, novi pomoćni teren s umjetnom travom na igralištu Nogometnog kluba Slavonije i niz drugih aktivnosti koje provode u suradnji s Gradom Požegom.

- Na početku mandata imali smo planove koji su uključivali vrtiće, škole, sport. Na prva tri mjesta su mladi. Poruka je to da će grad ulagati u mlade, a mladi na sportskim terenima su najbolji izbor. Uvjeti za natjecanje su sada na razini da se možemo nositi sa svim velikim klubovima i gradovima. Nastavit ćemo tako i dalje, imamo još puno planova, bavite se sportom, a grad će pratiti i ulagati – rekao je gradonačelnik Grada Požege, Željko Glavić.

Požeško-slavonska županica Antonija Jozić prilikom dodjele priznanja istaknutim sportašicama i sportašima poručila je kako će Požeško-slavonska županija nastaviti biti prijatelj sporta jer je sport segment društva koji djecu usmjerava timskom radu.

- Hrvatska je sportska nacija i vjerujem kako su najčešće sportski uspjesi proizašli iz ljubavi prema Domovini, a mogu povući paralelu i reći da je Požega sportski grad. Iskreno i od srca vam čestitam, želim da i dalje ustrajete u sportu kao jednom iznimno kvalitetnom segmentu društva, segmentu koji utječe na psihofizički razvoj naše djece i uči nas timskom radu. Kada sam došla na mjesto županice vidjela sam da se iznimno mala sredstva izdvajaju za sport, mi smo to protekle dvije i pol godine uspjeli udvostručiti i ja se nadam da ćemo do 2025. godine to barem utrostručiti kako bi i sredstva iz proračuna Požeško-slavonske županije bila značajnija u odnosu na ono što smo izdvajali do sada – rekla je Jozić.

Posebnu nagradu za postignute rezultate u 2023. godini zaslužio je Glieb Starovoitov iz Kickboxing kluba Borac Požega koji je došao do prvog mjesta na WAKO ranking ljestvici u kategoriji starijih kadeta O -42 kg u disciplini KL, iako je tek pred kraj sezone napunio 13 godina. U isto vrijeme, postao je i najbolji ALL-TIME natjecatelj u toj kategoriji. Plasman je ostvario s dva osvojena Svjetska kupa te srebrom na Europskom kupu. Za najboljeg trenera u 2023. godini izabran je Matej Babić iz istoga kluba.

Najbolja kadetkinja za 2023. godinu je Aleksandra Vlaisavljević iz Ženskog košarkaškog kluba Plamen Požega, najbolji kadet za 2023. godinu je Ivan Smiljanić iz Stolnoteniskog kluba Požega, najbolja juniorka za 2023. godinu je Lara Benić iz Ženskog košarkaškog kluba Plamen Požega, dok je najbolji junior za 2023. godinu Dino Prnjavorac iz Kuglačkog kluba Nove nade.

Dodijeljen je i tradicionalni trofej Požeškog sportskog saveza, jednoj sportskoj udruzi i jednom zaslužnom pojedincu. Kod udruga dobitnik je Nogometni klub Slavonija koji ove godine obilježava 60 godina uspješnog djelovanja, a pojedinačni trofej dodijeljen je Vladi Drkulcu, dugogodišnjem sportskom radniku, voditelju sportske ambulante, bivšem dopredsjedniku Požeškog športskog saveza, a koji je trenutno predsjednik Sportske zajednice Požeško-slavonske županije, dopredsjednik Nogometnog kluba Slavonija i dopredsjednik Rukometnog kluba Požega.

Također, dodijeljena su i priznanja za ukupno četrdeset perspektivnih sportaša i sportašica Grada Požege.