Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Dan narcisa: Na preglede dojke odaziva se sedam od deset žena

Dan narcisa: Na preglede dojke odaziva se sedam od deset žena

Svijest o važnosti redovitih preventivnih pregleda dojki u Požeško-slavonskoj županiji i dalje je na visokoj razini. Redovito se odaziva sedam od deset žena, no to ujedno znači da se još uvijek tri od deset žena ne odazivaju redovito.

S težnjom dostizanja stopostotne razine odaziva i podizanja razine svijesti o prevenciji, Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, Liga protiv raka Požega i Klub žena operiranih na dojci Požega obilježili su Dan narcisa - dan posvećen borbi protiv raka dojke. Podršku javnozdravstvenoj akciji dolaskom su pružili i zamjenik županice Ferdinand Troha te gradonačelnika Grada Požege, Željko Glavić.

- Preventivna akcija i ove godine podsjeća na potrebu prevencije, odnosno ranog otkrivanja raka dojke. Ovom akcijom želimo senzibilizirati naše sugrađanke da pristupe preventivnom pregledu te da se i na taj način opredijelimo za život - rekao je Troha.

Osim javnozdravstvene akcije, Dan narcisa ima i humanitarni karakter pri čemu se sva prikupljena sredstva usmjeravaju za pomoć pri ranom otkrivanju raka dojke te za pomoć ženama oboljelima od raka dojke.

- Pozivamo sve žene koje se nisu odazvale pozivu na mamografski pregled koji je nakon pedesete godine života potrebno napraviti najmanje jednom u dvije godine da nam se jave kako bi dobile termin za pregled na 034/311-563 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - pozvala je voditeljica Službe za javno zdravstvo i predsjednica Lige protiv raka Požega, Jasmina Kovačević.

Foto: Požeška kronika