Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Praznik rada u Požegi uz natjecanje u kuhanju čobanca i roštiljanju

Praznik rada u Požegi uz natjecanje u kuhanju čobanca i roštiljanju

Uz ugodnu atmosferu, još ugodniji mirisi širili su se parkom kod Orljave, a razlog je bio četrnaesti Požeški kotlić, tradicionalna gastro manifestacija natjecateljskog karaktera u pripremi čobanca, kojom se već tradicionalno u Požegi obilježava Međunarodni praznik rada.

Organizator Požeškog kotlića je Turistička zajednica Grada Požege, a sve prisutne pozdravili su zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha te zamjenik gradonačelnika Grada Požege  Borislav Miličević, koji je ujedno i otvorio manifestaciju.

Ove godine natjecalo se čak četrdeset natjecatelja, najbolji u kuhanju čobanca bio je Filip Stevanović iz Brestovca, drugo mjesto pripalo je Antoniju Ćorluki iz Požege, a treće mjesto Branku Milkoviću iz Blacka. Kako nitko ne bi ostao gladan pobrinuo se pak Lovački savez Požeško-slavonske županije pripremivši čobanac za sve posjetitelje.

Osim natjecanja u kuhanju čobanca, održano je i natjecanje u roštiljanju - Grill Slavonica. Dok je 40 ekipa kuhalo čobanac, 30 ekipa je roštiljalo, a 14 najhrabrijih pokušali su osvojiti nagradu za oboje.

Prvo mjesto u roštiljanju osvojila je ekipa Butići iz Požege, drugo mjesto osvojila je ekipa Klas iz Pleternice, dok je treće mjesto osvojila ekipa Indijanke iz Požege. Nagradu za najljepši roštilj dobila je ekipa Riki Dim Tim.

Točka na i natjecateljskom danu bilo je natjecanje u povlačenju užeta u čemu su titule najboljih osvojile ženska i muška ekipa iz Brestovca, a isto tako održana je i Obiteljska biciklijada na kojoj je sudjelovalo preko 200 sudionika.

Foto: Požeški.hr