Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Otvoren Coworking centar Panora: Do kraja svibnja usluge besplatne za sve!

Otvoren Coworking centar Panora: Do kraja svibnja usluge besplatne za sve!

Osmišljen kao prostor koji će biti središte poslovne klime u Požegi, Coworking centar Panora je spreman za nove razvojne priče, što je i potvrđeno na poduzetničkom panelu, prvom u nizu održanom u novoopremljenom prostoru.

- Prije dvije godine kada je Požeško-slavonska županija kupila ovaj prostor ideja je bila stvoriti mjesto gdje će poduzetnici, obrtnici i digitalni nomadi doći i razvijati svoje ideje. Coworking prostori su prostori koji se najviše razvijaju u modernom gospodarstvu i kako poduzetništvo ponekad može biti usamljen pothvat, ovdje niste sami, postoji socijalna interakcija, dijelite ideje s drugima i međusobno se podupirite – rekla je Jelena Ferdebar Hak, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Požeško-slavonske županije.

Osim poduzetnika koji će ovdje naći svoje mjesto, u centru se nalazi i županijska razvojna agencija te druge županijske ustanove koje će poduzetnicima i drugim građanima biti na usluzi, a uskoro će biti raspisan i natječaj za urede namijenjene trajnom najmu od strane poduzetnika, istaknula je Ferdebar Hak.

- Pozivamo sve zainteresirane da nam se od idućeg tjedna jave, mogu doći ovdje i do kraja svibnja prostor će biti besplatan. Imamo pet radnih jedinica, konferencijsku dvoranu, dvoranu za sastanke i svi oni koji imaju potrebe, koji trebaju ugostiti svoje partnere ili održati edukacije, radionice, mogu doći ovdje, raspitati se, a dalje ćemo pružati informacije putem naših kanala – rekla je Ferdebar Hak.

Jedan od najpoznatijih hrvatskih brendova koji stasa u takvom prostoru je brend Majushka, čija je idejna začetnica Maja Šuput u Coworking centru Panora govorila o prednostima koje takav koncept pruža poslovanju. Inače, Majushka je brend koji je nastao kao ekstenzija svega onoga što pjevačica i poduzetnica radi posljednjih dvadeset godina, a naglasak je stavljen na proizvode koji uveseljavaju djevojčice.

- Majushka se realizira u jednom ovakvom prostoru u Zagrebu, u jednom coworking centru. Bitno je imati svoju bazu, mjesto gdje se stvari realiziraju i dogovaraju i iz prve ruke znam koliko je važan ovaj novi prostor koji imate ovdje – rekla je Maja Šuput.

Coworking prostori, kao ovaj na adresi Ulica Republike Hrvatske 1B u Požegi, izuzetno su bitni jer omogućavaju umrežavanje koje je često put razvoja poslovanja.

- Prije svega ovakvi  prostori su namijeni ljudima koji će doći izvana sa svojim računalom. Sve što trebate imati je računalo, ovdje vas čeka Internet, mir i dobit ćete ljude koji sjede pokraj vas, koji su došli po isto i događaju se stvari kao što je networking. Upoznat ćete ljude koji su došli zbog istog razloga iz druge branše, razmjenjuju se iskustva, kontakti, dogovaraju se suradnje i puno više ideja proizlazi iz takvih sastanaka i prijateljstava. Isto tako, puno ozbiljnije je nekoga pozvati ovdje na sastanak, nego naći se u trgovačkom centru i kafiću, vaš posao dobiva na težini, a i vama je puno lakše raditi u okruženju gdje svi razmišljaju isto – rekla je Šuput.

U svemu je važna i moderna estetika, koja je itekako vidljiva u coworking prostoru, konferencijskoj dvorani i dvorani za sastanke Coworking centra Panora.

- Kada je posao u pitanju, prodaje se imidž, on je jako bitan. Ovaj prostor je lijep, opuštajuć, imate šank, ako ti dođe netko na sastanak, skuhat ćeš mu ovdje kavu, to je kod nas tradicija, ljudi vole nešto popiti dok rade i osjećati se ugodno – rekla je Šuput.

Uz mogućnosti koje stoje na raspolaganju putem fondova i kreditiranja, ključ uspjeha je dobra ideja, ističe Šuput.

- Ideja je ključna, nikome ništa nije palo s neba, ima jedna dobra stara izreka, tko ne riskira, ne profitira, mislim da treba riskirati mudro, ali dobra ideja će uvijek dobro proći. Ja uvijek kažem da je bitan i faktor sreće, treba biti u pravo vrijeme na pravom mjestu, a možda je baš jedno takvo mjesto ovaj prostor Coworking centra Panora – zaključila je Šuput.